«Ο Μανδραγόρας» στο Κράθιο στις 29 – 30 Ιουλίου και 9-10 Αυγούστου

Για τέσσερις καλοκαιρινές παραστάσεις 

Στο προαύλιο  του 2ου δημοτικού σχολείου Ακράτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αναγέννησις»

Την ευκαιρία να απολαύσει την εξαιρετική παράσταση του Θεατρικού Τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» θα έχει το θεατρόφιλο κοινό και οι επισκέπτες της Αιγιάλειας το διήμερο 29 και 30 Ιουλίου αλλά και 9-10 Αυγούστου όπου το έργο ανεβαίνει σε ανοιχτό χώρο αυτή τη φορά και συγκεκριμένα στο προαύλιο του 2ου δημοτικού σχολείου Ακράτας στο Κράθιο (ώρα 21.15`).

Ο «Μανδραγόρας» απέσπασε διθυραμβικές κριτικές κατά τη διάρκεια των προηγούμενων παραστάσεων, ενώ ήδη ταξίδεψε εκτός Αιγιάλειας όπου συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στους Μολάους απέσπασε το τρίτο βραβείο καλύτερης παράστασης, ενώ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έχει προκριθεί να συμμετάσχει τους 32ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων δήμου Ζωγράφου.

*Ίσως ένα από τα καλύτερα έργα του Μακιαβέλι (1469-1527), «ο Μανδραγόρας» είναι μια κωμωδία που μας επιτρέπει να γνωρίσουμε σε βάθος τον κόσμο του δημιουργού της. Η απάτη και η εξαπάτηση του άλλου ως κινητήρια δύναμη της δράσης των προσώπων είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το έργο «Ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ» του Νικολό Μακιαβέλι.

Ο θεατής, θα πρέπει να στοχαστεί, να ανακαλύψει τις αλληγορίες, τις αντιστοιχίες µε το χτες και το σήμερα, να αποκρυπτογραφήσει το βάθος και τη βαρύτητα μιας  φαινομενικά «ρηχής» και ανάλαφρης ιστορίας…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Τζένη Μαστοράκη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ταξιάρχης Χάνος,  Αντρέας Κουτσουρέλης

ΜΟΥΣΙΚΗ: Διαμαντής Αδαμαντίδης

ΣΚΗΝΙΚΑ: Ταξιάρχης Χάνος -Ελένη Μανιατοπούλου

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ελένη Μανιατοπούλου

ΦΩΤΙΣΜΟΙ:   Μάριος Κουτσουρέλης

ΚΙΝΗΣΗ: Σοφία Καλπενίδου

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Χρήστος Ασημακόπουλος

ΗΧΟΣ: Ina Cretu

ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ:   Ανδρέας Σακελλαρίου –Χρήστος Ασημακόπουλος

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ:    Μηνάς Ντεβές- Σπήλιος Ζιδρόπουλος