Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Φανερωμένης Αιγίου

Με αναστάσιμη λαμπρότητα σε πανευφρόσυνη ατμόσφαιρα, με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και καλλίφωνες ψαλμωδίες παρά τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία βεβαίως τηρήθηκαν σχολαστικά, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα 2 Μαΐου 2021 η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου, πλαισιουμένου από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, συμπροσευχομένου δε εντός του Ιερού και του προκατόχου του, Σεβασμιωτάτου κ. Αμβροσίου.

Προηγήθηκε η αμφιοφορία του Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου σύμφωνα με το Βυζαντινό τυπικό. Η ιεροπρέπεια, η υποβλητική ατμόσφαιρα και οι αναμμένες λαμπάδες στα χέρια όλων μετέδιδαν στους παρισταμένους το αίσθημα της αρχοντιάς, της μεγαλοπρέπειας και του άφατου μεγαλείου της Ορθόδοξης λατρείας μας.

Την τελετή παρακολούθησε με ευλάβεια και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, Βασίλειος Ροδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού αναγνώστηκε το Ιερό Ευαγγέλιο, εκτός από την Ελληνική γλώσσα και στην Αγγλική, την Τουρκική και τη Σερβική.

Στον χαρμόσυνο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε το ανέσπερο φως της Ανάστασης του Κυρίου μας να φωτίζει τις ζωές όλων μας και να μάς οδηγεί στη Βασιλεία του Θεού, διώχνοντας μακριά τις παγίδες του διαβόλου. Ευχήθηκε ακόμα η χαρά, που ξεχύθηκε μέσα από τον τάφο του Κυρίου μας, να πλημμυρίσει τις καρδιές μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που το γέλιο έχει χαθεί από τους ανθρώπους. «Οι χριστιανοί να είναι αυτοί, που θα σκορπίζουν ελπίδα και θα φέρνουν στον κόσμο το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού μας Χριστού» τόνισε ο σεπτός μας Ιεράρχης.

Αναφέρθηκε τέλος στους δύο κορυφαίους χαιρετισμούς του Αναστημένου Χριστού μας, όταν εμφανίστηκε στους μαθητές Του στα Ιεροσόλυμα: «Ειρήνη υμίν» και «Χαίρετε», ενώ συμπλήρωσε: «Να έχετε ειρήνη στην καρδιά και τη ζωή σας. Να έχετε χαρά, διότι ο Χριστός μας, νίκησε τον διάβολο και την αμαρτία, δίνοντας τέλος στον θάνατο. Να χαιρόμαστε λοιπόν, αδελφοί μου, διότι είμαστε Χριστιανοί, να χαιρόμαστε, παρόλο που μας διώκουν, να χαιρόμαστε το δώρο, που μας χάρισε ο Χριστός με την Ανάστασή Του, ώστε να έχουμε ειρήνη στις καρδιές, τις ψυχές, τις δουλειές και τις οικογένειές μας. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!».

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού της Αγάπης, ο Μητροπολίτης μας διένειμε εντός του Ιερού Ναού για ευλογία πασχαλινά αυγά, τα οποία νωρίτερα είχε ευλογήσει.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ