Ο Δήμος Αιγιαλείας και το Ν.Π.Δ.Δ. προχωρούν το Επιχειρησιακό Σχέδιο Μερικής Απασχόλησης

Ο Δήμος Αιγιαλείας και το Ν.Π.Δ.Δ. με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας απέναντι στο κοινωνικό έργο τους αλλά και απέναντι στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την ανεργία, προχωρά το Επιχειρησιακό Σχέδιο Μερικής Απασχόλησης ,για προσλήψειςπροσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με μερική απασχόληση και με εβδομαδιαία απασχόληση έως 20 ώρες,συνολικά125 ατόμων-σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν.3250/04- στους τομείς Κοινωνικής Μέριμνας και Φροντίδας,ΜαζικήςΆθλησης,Προβολής Πολιτιστικού Πλούτου και Ιστορικής Κληρονομιάς και Φυσικό Περιβάλλον.

Στις άμεσες προτεραιότητες είναι η απασχόληση από τις παρακάτω κοινωνικές ομάδες:

1.Άνεργοι,άνω των 30 ετών ,εγγεγραμένοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ.

2.Άνεργοι,εγγεγραμένοι στον Ο.Α.Ε.Δ. που βρίσκονται στην τελευταία 5ετία

πριν από την συνταξιοδότησή τους.

3.Άνεργοι,μέχρι 30 ετών,εγγεγραμένοι στον Ο.Α.Ε.Δ.

4.Μητέρες ανηλίκων.

5.Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

6.Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων,καθώς και γονείς οικογενειών με τρία παιδιά

και τέκνα αυτών.

Στις παραπάνω κατηγορίες 1,2,3, το 60% καλύπτεται από γυναίκες εφόσον υπάρχουν αιτήσεις.

Στόχος όλων αυτών είναι αφενός να αναβαθμιστεί το σύνολο των παρεχομένων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, με περισσότερα προγράμματα μαζικού αθλητισμού,περισσότερες εκδηλώσεις,περισσότερη κοινωνική υποστήριξηκαι αφετέρου με τις προσλήψεις του ανθρώπινου δυναμικού να ενθαρρυνθείη απασχόληση στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δράσεων και προγραμμάτων του Δήμου για του Δημότες του.

Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο οποίος και υπέβαλε το σχέδιο, επιδιώκει και ευελπιστεί στη διασφάλιση της έγκρισης των πιστώσεων και την υποβοήθηση της απασχόλησης.