Ο Βασίλης Χριστόπουλος στο πλευρό του Δημήτρη Καλογερόπουλου

Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες

Το 2014 αποτελεί για εμένα μια επίσημη αφετηρία. Μια αφετηρία στο μεγάλο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το 2014 σας μίλησα ανοιχτά για το ποιος είμαι και τι ήθελα να κάνω. Ένας νέος άνθρωπος με όρεξη, όραμα και ιδέες για την περιοχή που ζω και αγαπάω, δοκιμάστηκα και τελικά τιμήθηκα από εσάς με την εκλογή μου στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

Το βάρος της ευθύνης για εμένα δεν ήταν και δεν είναι κάτι απλό. Η ευθύνη είναι τεράστια για ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά, αν πιστεύουν βαθιά ότι μπορούν να προσφέρουν, και με την παρουσία τους και τις ιδέες τους να αφήσουν κάτι καλύτερο από αυτό που βρήκαν. Σε αυτά τα 5 σχεδόν χρόνια, πιστεύω ότι δεν ήμουν ο νέος που άκουγε και δεν έπραττε, που ακολουθούσε και δεν συνδιαμόρφωνε, που έβλεπε και δεν μιλούσε. Σεβόμενος την εμπιστοσύνη σας έκανα ότι ήταν δυνατό για εμάς. Για τα προβλήματα μας. Για την καθημερινότητα μας, για τις ιδέες μας, για τους επόμενους από εμάς.

Σήμερα καλούμαι να λάβω μια νέα απόφαση και να σας μιλήσω από καρδιάς για αυτή. Γνωρίζετε ποιος είμαι και πως πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια. Με σεβασμό και σεμνότητα, ήθος και εντιμότητα προσέγγιζα όλα τα ζητήματα και τους ανθρώπους που ήθελαν να πουν κάτι. Δεν μπήκα στην τοπική αυτοδιοίκηση να παρακολουθώ και να εκμεταλλεύομαι ευκαιρίες, μπήκα για να δημιουργώ ευκαιρίες για τους συμπολίτες μου.

Σε λιγότερο από δύο μήνες είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές, και η επιλογή μου είναι να συνεργαστώ με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο. Η απόφαση μου στηρίζεται στο ότι μια είναι η απόδειξη του ‘’μπορώ’’ : το ‘’κάνω’’ και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος 12 χρόνια ως Δήμαρχος Συμπολιτείας το έκανε:

έκανε το Δήμο και την περιοχή του να μοιάζει με μία καλοκουρδισμένη μηχανή και θαυμάζαμε τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε.

Σήμερα περισσότερο από άλλη φορά, με αρκετά χρόνια χαμένα για την Αιγιαλεία έχουμε ανάγκη τον ΙΚΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ πλαισιωμένο με έμπειρους και νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά.

Έτσι λοιπόν και εγώ, παρ ότι άλλης κομματικής ιδεολογίας (μέλος Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών ΝΔ, μέλος της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΔ, ΕΚΟ μηχανικών ΝΔ, κ.α), συμπορεύομαι μαζί του μακριά από κομματικές αγκυλώσεις του παρελθόντος μιας και τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα.

Σε αυτή μου την απόφαση σας ζητώ πάλι να είστε δίπλα μου για να θέσουμε τις βάσεις για το δικό μας κοινό μέλλον στην περιοχή της Αιγιαλείας. Να φτιάξουμε τώρα, αυτά που οραματιστήκαμε, αυτά που μας αξίζουν.

Καλή μας αρχή!

 

 

Ο Βασίλης Χριστόπουλος ως Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Πρόνοιας και Πολεοδομίας είχε έντονη δραστηριότητα με αρκετά αποτελέσματα όπως:

  • Ένταξη του έργου «Επανάχρηση Βασικών Κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου»
  • Για πρώτη φορά ο δήμος Αιγιαλείας ενέταξε προτάσεις και μάλιστα δύο (2) σε πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Ιταλία :

1)Ανάπλαση στα παλιά σφαγεία Αιγίου.

2)Δημιουργία νέων επιχειρηματικών ιδεών και επιχειρήσεων του αγρό-διατροφικού τομέα.

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την πόλη του Αιγίου ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ.
  • Θεσμοθέτησε: Περιβαντολογικές δράσεις και τον ετήσιο αγώνα δρόμου γύρω από τη Λίμνη Τσιβλού της Δ.Ε. Ακράτας με σκοπό την ευρύτερη ανάδειξη της περιοχής.
  • Ένταξη του προγράμματος «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας» στην υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Αιγιαλείας.
  • Εμβολιασμούς ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο, διανομή προϊόντων, αλλεργιολογικούς ελέγχους, δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους, προληπτικές εξετάσεις με τον όμιλο εθελοντών «ΑγκαλιάΖΩ», πνευμονολογικούς ελέγχους, κλπ.
  • Γαλάζια σημαία στην παραλία Ελαιώνα, ΔΕ Διακοπτού.
  • Εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών με εθελοντικές εκστρατείες (Πούντα, Διακοπτό, Ελαιώνα, Αλυκή, Άκολη, Ακράτα κλπ).
  • Ενημερωτικές συναντήσεις για τους δασικούς χάρτες και ψηφιακή απεικόνιση /ανάρτηση των οικιστικών πυκνώσεων/ορίων οικισμών.
  • Ενημερωτικές εκδηλώσεις-ημερίδες για προγράμματα όπως το leader.
  • Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών για αρχιτεκτονικές λύσεις για τα Υψηλά Αλώνια.
  • Έκπτωση στους πολίτες του Δήμου μας στο χιονοδρομικό Καλαβρύτων για τα έτη 2015 και 2016.
  • Με πρωτοβουλία του ο Δήμος Αιγιαλείας μετέχει στην «Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη» και στο «Δίκτυο Πόλεων με λίμνες».
  • Σύνταξη-διαδικασία κατάρτισης πενταετούς επιχειρησιακού προγράμματος 2014-2019.
  • Διαγωνισμό για το λογότυπο του Δήμου Αιγιαλείας.
  • Εύρεση χορηγίας και τοποθέτηση παιδικής χαράς στο Διακοπτό.
  • Τοποθέτηση παιδικής χαράς στην Τ.Κ. Ζαχλωρίτικων.
  • Αποπεράτωση Πνευματικού Κέντρου Διακοπτού.

Ενώ πάντα ήταν πρόθυμος να προσφέρει τις υπηρεσίες της επιστήμης του μηχανικού την οποία και υπηρετεί. (τοπογραφικές αποτυπώσεις, αίθουσα προκατ στο Ειδικό Σχολείο Αιγίου, κ.α)