Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου κλιμακώνει τον αγώνα του – Διαμαρτυρία στην Π.Ε.Σ. και στην Περιφέρεια

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Γέναρη, η ετήσια  τακτική Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΤΡΙΝΙΑΣ , που αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα , την συμμετοχή μας  το επόμενο διάστημα στις πανελλαδικά συντονισμένες αγροτικές κινητοποιήσεις. Το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων είναι και δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο. Οι απαντήσεις του Υπουργού δεν μας ικανοποιούν. Είναι  γενικές και αόριστες παραπέμπουν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας σύμφωνα με την εξέλιξη των δημοσιονομικών συνθηκών στο απώτερο μέλλον.                                                                                                                                          Ο οργανωμένος αγώνας είναι μονόδρομος, είναι αυτός που έφερε μέχρι σήμερα αποτελέσματα, έδωσε ανάσα, καθυστέρησε την εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών που ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους  συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στον μακρύ και δύσκολο αγώνα που δίνουμε για την επιβίωση μας και για την συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

1.Ξεκινάμε άμεσα νέο γύρο  περιοδειών και συσκέψεων στα χωριά, για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων  αγροτών και κτηνοτρόφων.

2.Την Πέμπτη 17-1-2019 διοργανώνουμε Παναιγιάλεια συγκέντρωση στις 10:30πμ μπροστά στα γραφεία της ΠΕΣ ΑΕΣ ΑΕ.

Απαιτούμε αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών και στήριξη τους

Για τους ελαιοπαραγωγούς που έχασαν φέτος όλο σχεδόν το εισόδημα τους λόγω των καιρικών συνθηκών-ανάπτυξη δάκου-γλοιοσπόριου και του ελλιπούς έως ανύπαρκτου  προγράμματος δακοκτονίας από τον κρατικό προϋπολογισμό

Για τους παραγωγούς   λεμονιού – εσπεριδοειδών, από τις   αθρόες εισαγωγές προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα, από το εμπάργκο στην Ρωσία και την ασυδοσία των εμπόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό

Στους παραγωγούς Κορινθιακής σταφίδας ζητάμε να καταβληθεί η  συμπληρωματική τιμή άμεσα  από την ΠΕΣ ΑΕΣ ΑΕ της φετινής παραγωγής με την καλύτερη τιμή της αγοράς όπως είχε δημόσια δεσμευτεί. Ζητάμε την  εφαρμογή του προγράμματος αναμπέλωσης.                            

Να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους παραγωγούς, λόγω λάθους  του υπουργείου(ΟΠΕΚΕΠΕ) με την ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΝ.

3.Διοργανώνουμε από κοινού συγκέντρωση- διαμαρτυρία στην  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου με τους άλλους Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού Αχαΐας με κύριο αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών.                                                                                                                                 Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης.   Αλλαγή στον κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε να υπάρχει κάλυψη για όλους τους ζημιογόνους παράγοντες και να καλύπτεται στο 100% . Κρατική συμμετοχή στον προϋπολογισμό του  που μέχρι σήμερα είναι μηδενική και στηρίζεται μόνο από τις συμμετοχές των συνάδελφων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ