Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία ζητάει την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

“Το σχέδιο της Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πατρών για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη του Ιδρύματος, μεταξύ άλλων, προτείνει τη μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην πανεπιστημιούπολη της Πάτρας.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο αυτό θα σταλεί τις επόμενες ημέρες στα τμήματα του Πανεπιστημίου και στις αρχές Μαρτίου η Σύγκλητος θα συνεδριάσει προκειμένου να οριστικοποιήσει το κείμενο της  εισήγησης προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Είναι γνωστή η νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας, με την οποία καταργήθηκε το Τμήμα Οπτικής – Οπτομετρίας του Αιγίου και συγχωνεύτηκε με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Μολονότι η απόφαση αυτή είναι ειλημμένη, επαναλαμβάνω  την πάγια θέση μου ότι η απόφαση αυτή ήταν λανθασμένη.

Αναφορικά με το τμήμα Φυσικοθεραπείας, πρέπει να σημειωθεί ότι κατατάχτηκε στην πρώτη θέση στη Δυτική Ελλάδα, όσον αφορά το ύψος της βάσης εισαγωγής.

Μέσα σε αυτό το κλίμα επιβράβευσης, θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη η απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος Φυσιοθεραπείας, αλλά και η ταυτόχρονη επέκτασή του με την εγκατάσταση και νέων τμημάτων.

Επιπλέον, σύμφωνα το σχέδιο της Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι απαραίτητο προαπαιτούμενο η εξεύρεση χώρων λειτουργίας των εργαστηρίων του Τμήματος αυτού στην Πάτρα, για την ολοκλήρωση της προτεινόμενης μεταβολής.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο της Επιτροπής αναφέρει: “Η εξεύρεση σημαντικών χώρων λειτουργίας των εργαστηρίων του Τμήματος αυτού στην Πάτρα είναι προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της προτεινόμενης μεταβολής”. Αυτοί οι χώροι δεν υπάρχουν στην Πάτρα.

Το Παράρτημα Αιγίου του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Πάτρας, αποτελεί τον πνευματικό και οικονομικό πνεύμονα της Αιγιάλειας και η τοπική κοινωνία αγωνίζεται ενωμένη για την ανάπτυξη και την επέκτασή του με νέες ειδικότητες και γνωστικά αντικείμενα που θα συνδυάζονται με τον αγροτικό χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) α) την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο και β)  την ενίσχυση του Παραρτήματος του Αιγίου με νέες ειδικότητες και γνωστικά αντικείμενα”._