Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά την επαναπρόσληψη των 36 συμβασιούχων της ΕΒΟ Αιγίου

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, με αφορμή την αναστάτωση που επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στην ΕΒΟ Αιγίου για τη μη ανανέωση των συμβάσεων των 36 συμβασιούχων εργαζομένων του εργοστασίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Συνολικά η ΕΒΟ Αιγίου απασχολεί 95 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 30 μέχρι τον Μάρτιο θα συνταξιοδοτηθούν, γεγονός που σημαίνει πως η ΕΒΟ Αιγίου θα λειτουργεί με το μισό προσωπικό, με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρά προβλήματα και να κρίνεται αβέβαιο το μέλλον του εργοστασίου.

Παρόλο που η εταιρία είχε δεσμευτεί ότι οι 36 συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα έχουν δουλειά έως το τέλος του έτους, χθες  ενημερώθηκαν ότι θα μείνουν εκτός της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων από την 1η Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα εξαγγέλθηκαν παραγγελίες ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ για τα προσεχή πέντε έτη, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί η παραγωγή του νέου εθνικού τυφεκίου.

Συνεπώς, είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση του εργοστασίου της ΕΒΟ Αιγίου, η στήριξη της παραγωγικής του διαδικασίας με νέες παραγγελίες και η άμεση επαναπρόσληψη των 36 συμβασιούχων, που εργάζονται εκεί τα τελευταία 4 χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και λειτουργικές ανάγκες.”._