Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία ζητάει την ενίσχυση  -με εξοπλισμό και μέσα- του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η συντριπτική πλειοψηφία των διακομιδών που εκτελεί το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Δυτικής Ελλάδας με έδρα στην Πάτρα, αφορά πιθανά ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας.

Τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά έχουν δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην τοπική διοίκηση και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, αφού οι υγειονομικές ανάγκες της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, υπερβαίνουν κατά πολύ τη δυνατότητα διαχείρισης του συγκεκριμένου οργανισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, από τον Μάρτιο του 2020 έχουν διαπιστωθεί σοβαρές ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό, ενώ ολόκληρη η διοικητική Περιφέρεια δεν διαθέτει εφεδρικό ασθενοφόρο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στην Πάτρα, στην οποία τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνεται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Τέλος, θα πρέπει να ληφθεί άμεσα μέριμνα για την αυτόματη απόρριψη των μολυσμένων στολών των εργαζομένων του ΕΚΑΒ κατά την παράδοση των ασθενών και για την επιτόπια απολύμανση των ασθενοφόρων».

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα, με εξοπλισμό και μέσα και β) την αντιμετώπιση των διαχειριστικών προβλημάτων με σκοπό την υγειονομική θωράκιση της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας._