Ομόφωνη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας στα αιτήματα των σταφιδοπαραγωγών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    

ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ –  ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

  Αίγιο 15  Ιουλίου 2021

Το δημοτικό συμβούλιο με την ομόφωνη απόφαση που έλαβε, κατά την συνε-δρίασή του στις 14/7 /2021, στήριξε ομόθυμα και έμπρακτα τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας.

Θέλουμε να τονίσουμε, πως φωνές διχασμού, για μικροπολιτικούς σκοπούς, από όπου και αν προέρχονται, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να στέλνουν στους αρμόδιους φορείς  λάθος μήνυμα και να κάνουν κακό στους παραγωγούς μας.

Η σταφίδα, είναι το κύριο διαχρονικά  προϊόν, που έκανε ξακουστή την Αιγιάλεια και είναι αλήθεια ότι όλα αυτά τα χρόνια, έχουν παιχθεί πολλά παιχνίδια σε βάρος των παραγωγών, με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την καλλιέργειά της και η σημερινή παραγωγή της να έχει μειωθεί κατά πολύ.

Αυτό που ενδιαφέρει το δημοτικό συμβούλιο, είναι να στηριχθεί η τιμή του προϊόντος  και κατ΄ επέκταση το εισόδημα των αγροτών μας, που σημαίνει ζωή για τους ίδιους και ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας.

Αποτελεί μεγάλο ολίσθημα, να εστιάσουμε σε διχαστικές συμπεριφορές και όχι στη σύσσωμη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου, στα απολύτως δίκαια αιτήματα των αγροτών μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στην τακτική συνεδρίασή του, με ομόφωνη απόφασή του, από όλο το εύρος των δημοτικών παρατάξεων, αποφάσισε την στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών της Αιγιάλειας  για τιμή και διάθεση του προϊόντος  τους.

Καλούμε όλους τους φορείς, Υπουργείο, Ένωση, Εξαγωγείς , Εμπόρους, να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση, να στηρίξουν την τιμή της σταφίδας και να μην παιχθεί κανένα παιχνίδι σε βάρος των αγροτών μας.

Θα είμαστε δίπλα στους αγρότες μας στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους.

  Εκ του Δημαρχείου Αιγιαλείας