Οι μαθητές του Αιγίου απέδωσαν φόρο τιμής στους Ήρωες του ΄21

Παρόλο τον άστατο καιρό και την έντονη βροχόπτωση τελικά οι μαθητές των σχολείων του Αιγίου πραγματοποίησαν κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Υψηλών Αλωνίων, σήμερα Πέμπτη, παραμονή της 25ης Μαρτίου.

Στο Ηρώο οι μαθητές κατέθεσαν στεφάνια παρουσία του Δημάρχου Αιγιάλειας κ. Θανάση Παναγόπουλου, Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Τον Εθνικό Ύμνο έψαλε η χορωδία του 4ου Γυμνασίου Αιγίου υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής κ. Παναγιώτη Σπηλιόπουλου.

 

ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: 

Για την Παρασκευή 25 Μαρτίου, το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στο Αίγιο έχει ανακοινωθεί ως εξής:

ΩΡΑ 06.20΄: Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και εγερτηρίου από τη Φιλαρμονική Αιγίου.
ΩΡΑ 08.00΄: Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια).
ΩΡΑ 09.45΄: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ¨ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ¨ και της Φιλαρμονικής για απόδοση τιμών.
ΩΡΑ 10.10΄: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ¨ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ¨.

Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Φιλόλογο Καθηγήτρια του 3ου Γυμνασίου Αιγίου κα Ζωή ΒΑΡΔΑΚΗ
Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό ¨ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ¨ μετά τη Δοξολογία. Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον κ. Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το τέλος της κατάθεσης των στεφάνων ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Φανερωμένης.

ΩΡΑ 11.30΄: ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Εκκίνηση των τμημάτων που θα παρελάσουν, προηγουμένης της Φιλαρμονικής, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στο χώρο απέναντι από αυτούς.

Ο Xορευτικός Όμιλος Αιγίου μετά το πέρας της παρέλασης, θα παρουσιάσει στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας.
ΩΡΑ 18:42΄: Υποστολή της σημαίας

IMG_7611

 

IMG_7659IMG_7693 IMG_7695 IMG_7921 IMG_8032