Οι Κυριακάτικες εσπερινές ομιλίες της Ιεράς Μητρόπολης ξεκίνησαν στους “Νέους Ορίζοντες”

Η δεύτερη Κυριακάτικη Εσπερινή Ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, όπου ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ισαάκ Παπαθανασίου, με θέμα: «Η ανάγκη της αγάπης».

Ο ομιλητής ανέλυσε την αγάπη ως το κύριο συστατικό της ζωής του ανθρώπου, η οποία του δόθηκε από τον ίδιο το Θεό και οφείλει να την εφαρμόζει σε όλες πτυχές της ζωής του.

Στην αγάπη, η οποία έχει την αναφορά της στην σχέση του ανθρώπου με το Θεό, ως προσπάθεια του ανθρώπου να πετύχει την «κατά Θεόν» τελείωση, έχουν εκτενώς αναφερθεί πολλοί Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Η αγάπη αποτελεί μια πρόκληση για τον άνθρωπο στην σημερινή κοινωνία, όμως έχει πολλές πτυχές και τρόπους εφαρμογής έναντι του συνανθρώπου του, γεγονός που θα πρέπει να διευκολύνει τον άνθρωπο να την εφαρμόσει, έχοντας ως τελικό σκοπό την κοινωνία του με τον Θεό.

Την ερχομένη Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Πουλής, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας με λίαν επίκαιρο θέμα.