Οι θέσεις της “Ποιοτικής Αιγιάλειας” για τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Δήμου και την αλλαγή χρήση του νέου λιμένα

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, διά περιφοράς,  πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη από ώρα 13:00΄ έως και 14:00΄, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), με τα εξής θέματα: 

  1. Έγκριση σχεδίου Α’ ΦΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ του Ε-πιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Αιγιαλείας 2020-2023.
  2. Δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων σε κοινόχρηστο χώρο, ο ο-ποίος βρίσκεται στην Κοινότητα Κραθίου Δήμου Αιγιαλείας.
  3. Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου της πλατείας Υψηλών Αλωνίων της Κοινότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας, στον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ελίκης «Ίωνες».
  4. Παραχώρηση αίθουσας του δημοτικού καταστήματος Κοινότητας Νικο-λαιίκων Δήμου Αιγιαλείας, στη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
  5. Ορισμός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στη Γενική Συνέλευση της Αστικής μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Εταιρείας υπό την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ» με διακριτικό τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ ΓΕΥΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ».

Βασιλική Ψυχράμη: “ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ  να εισάγεται σε δια περιφοράς συνεδρίαση ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Δήμου”

Η επικεφαλής της “Ποιοτικής Αιγιάλειας” Βασιλική Ψυχράμη, δίνει στη δημοσιότητα την γραπτή τοποθέτηση των μελών της παράταξης στην σημερινή διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ενημέρωση των δημοτών και αναφέρει:

-“Κύριε πρόεδρε, Κύριε δήμαρχε, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

σχετικά με το πρώτο θέμα της ημερησίας διατάξεως, που αφορά την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Δήμου μας για τα έτη 2020- 2023, επισημαίνουμε τα εξής:

1ον) ένα τόσο σημαντικό θέμα, που σχετίζεται με την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας σε όλους τους τομείς και το οποίο, ως γνωστόν, αναβλήθηκε πριν τέσσερις μήνες , κατόπιν αιτήματος όλων των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά και να έχουμε την δυνατότητα να καταθέσουμε όλοι τις προτάσεις μας, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ  να εισάγεται σε δια περιφοράς συνεδρίαση.

Θα έπρεπε να συζητηθεί σε συνεδρίαση δια τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να διεξαχθεί γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των παρατάξεων. Είναι ένα καίριο ζήτημα που αφορά όλους τους δημότες και το μέλλον του τόπου. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτερο θεσμικό όργανο του Δήμου μας, στο οποίο όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δικαιούνται και υποχρεούνται να εκφράζουν τις απόψεις τους και τις θέσεις τους για θέματα τέτοιας βαρύτητας.

Παρακαλούμε για άλλη μία φορά,  κ. πρόεδρε, να σεβαστείτε επιτέλους τον δημοκρατικό διάλογο και να μην επαναληφθεί αυτή η απαξιωτική για τους δημότες και την δημοκρατία δια περιφοράς συνεδρίαση.

2ον) Η παράταξή μας απέστειλε τις προτάσεις της, οι οποίες, πράγματι, εντάχθηκαν στην πρόταση του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου μας, με μία όμως, σημαντική, κατά την άποψή μας, διαφορά: την πρότασή μας για την αλλαγή χρήσης του νέου λιμένα σε καταφύγιο Τουριστικών σκαφών, η δημοτική αρχή δεν την υιοθετεί και αναφέρεται , εύσχημα,  σε αξιοποίηση του νέου λιμένα με προοπτικές επιβατικής και τουριστικής ανάπτυξης. 

Αγαπητοί συνάδελφοι, το νέο λιμάνι του Αιγίου, χρόνια τώρα, υπολειτουργεί και ουδεμία ανάπτυξη έχει επιφέρει στον τόπο. 

Είναι επιτακτική ανάγκη να μετατραπεί σε καταφύγιο Τουριστικών σκαφών, ώστε να μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η κατασκευή του λιμενοβραχίονα και των χερσαίων εγκαταστάσεων. Είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη του τόπου. Εάν στο άμεσο μέλλον κατασκευαστεί καταφύγιο σκαφών σε γειτονικό δήμο, θα χάσουμε και την τελευταία μας ευκαιρία για να δώσουμε στην περιοχή την αναπτυξιακή πορεία που της αξίζει. 

Η περιοχή μας έχει τα εχέγγυα για αυτήν την πορεία. Χρειάζεται ανθρώπους ικανούς και διατεθειμένους να δουλέψουν γι’ αυτόν τον στόχο.

Προτείνουμε να ξεκινήσετε άμεσα τις διαδικασίες προς την κατεύθυνση αυτή. Η παράταξή μας είναι έτοιμη να εργαστεί για το θέμα αυτό, όπως και για όλα τα θέματα του τόπου μας.

Επειδή, τέλος, η δημοτική αρχή έχει ήδη αργήσει να κάνει διαβούλευση και να εκπονήσει τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου μας και πρέπει τα θέματα “να προχωρούν”, ψηφίζω ΝΑΙ στην εισήγηση, με τις προαναφερθείσες επισημάνσεις.

 

Στο 2ο θέμα ψηφίζω ΝΑΙ

Στο 3ο θέμα ψηφίζω ΝΑΙ

Στο 4ο θέμα ψηφίζω ΝΑΙ

Στο 5ο θέμα ψηφίζω ΠΑΡΟΥΣΑ

 

Βασιλική Ψυχράμη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΄΄ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ’’