Οι έξι βουλευτές που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα

Ξεκαθαρίζει όλο και περισσότερο το τοπίο με τους 151 βουλευτές στους οποίους ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας για να συνεχίσει το έργο του καθώς δρομολογούνται οι εξελίξεις, όπως αναμένονταν.

Μετά την Έλενα Κουντουρά, η οποία είπε ότι «στηρίζει ξεκάθαρα την κυβέρνηση», ο Πάνος Καμμένος προχώρησε και στη διαγραφή του Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος είπε ότι « θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Και οι δυο ήταν γνωστό ότι είχαν αποφασίσει να στηρίξουν την κυβέρνηση με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά τώρα άνοιξαν και επίσημα τα χαρτιά τους.

Έτσι οι αριθμοί φαίνεται να βγαίνουν στον Αλέξη Τσίπρα αφού πέρα από τους 145 βουλευτές που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στους σίγουρους πλέον είναι η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης, οι οποίοι επιβεβαίωσαν σήμερα ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Εκτός από αυτούς τους δύο, σχεδόν σίγουροι θεωρούνται ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος έχει πει ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ο Κώστας Ζουράρις, για τον οποίο ο Πάνος Καμμένος έχει πει ότι δεν έχει σκοπό να τον διαγράψει από την ΚΟ των ΑΝΕΛ επειδή προέρχεται από άλλο κόμμα (Πυρίκαυστος Ελλάδα), η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και έχει κατά το παρελθόν δηλώσει ότι θα την υπερψηφίσει.