Οινοξένεια 2018: Την Κυριακή 26 Αυγούστου η εκδήλωση λήξης των Οινοξενείων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»

Άλλο ένα ταξίδι των Οινοξενείων φτάνει στο τέλος του, αφού πρώτα γέμισαν με νέες εμπειρίες όσους ταξίδεψαν μαζί τους και φέτος. Τα Οινοξένεια που συνεχίζουν για 6η συνεχόμενη χρονιά κορυφώνονται με την εκδήλωση λήξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου και ώρα 20:00 στο «Πολιτιστικό Κέντρο Αλέκος Μέγαρης».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ανοιχτή γευσιγνωσία οίνων από τα οινοποιεία του δικτύου Οινοξένεια, στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ θα υπάρχουν και εκλεκτά εδέσματα φτιαγμένα με βάση τη σταφίδα. Παράλληλα με τη γευσιγνωσία οίνου, οι μικροί φίλοι του θεσμού θα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά κάνοντας κατασκευές με θέμα τη σταφίδα, το κρασί και βέβαια τα Οινοξένεια.

Στις 21:00 στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς» θα παρουσιαστεί η παράσταση «ΑριστοΦοινιάδα». Πρόκειται για μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση των Οινοξενείων, στην οποία ο λόγος του Αριστοφάνη για το κρασί μέσα από τις κωμωδίες  Αχαρνείς, Ιππείς, Λυσιστράτη και Εκκλησιάζουσες εμπλέκεται με αρχαία λυρική ποίηση αλλά και παραδοσιακά και σύγχρονα έντεχνα ελληνικά τραγούδια. Ο αριστοφανικός ήρωας έρχεται να μας θυμίσει τα αγαθά της ζωής που πολλές φορές λησμονούμε, το γέλιο, το τραγούδι, το γλέντι και τη χαρά, που αποτελούν για τον άνθρωπο όπλα ζωής. Παράλληλα όμως έρχεται να μας ταρακουνήσει, σαρκάζοντας και γελοιοποιώντας θέματα πολιτικά και κοινωνικά και, καθώς στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της εποχής του, μας αποδεικνύει πόσο επίκαιρος και ουσιαστικός είναι ο λόγος του Αριστοφάνη.

Θεατρικό κείμενο και σκηνοθεσία: Μαρία Παναγιωτακοπούλου. Μουσική σύνθεση και επιμέλεια: Σάκης Παπαδημητρίου.

Συμμετέχουν άνω των 40 μελών από τους φορείς της πόλης: Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου-Ηδύφωνο, Θεατρική Έκφραση Αιγίου, Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων, Θεατρική Ομάδα «Μονόλογοι», Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, Γυναικεία Χορωδία παραδοσιακής μουσικής, Σχολή Χορού Salon de ballet.

Τραγούδι: Λιζέτα Καλημέρη.