Ξεκινούν οι πτήσεις από Άραξο για Θεσσαλονίκη – Πνοή για την Δυτική Ελλάδα

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 της Αχαΐας με την Βόρεια Ελλάδα, με την πρώτη πτήση της ASTRA AIRLINES, από και προς την Θεσσαλονίκη. Τα εγκαίνια των δρομολογίων θα κάνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και θα είναι ο πρώτος επιβάτης της πτήσης από τη συμπρωτεύουσα στο Αεροδρόμιο του Αράξου ενώ το Επιμελητήριο Αχαΐας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, έχουν οργανώσει εορταστική υποδοχή

H αεροπορική εταιρεία ASTRA την ουσιαστική έναρξη της θερινής περιόδου θα κάνει το πρώτο της δρομολόγιο σκοπεύοντας να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στις συγκοινωνίες εγκαινιάζοντας μια γραμμή η οποία αποδεδειγμένα μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από κερδοφόρα αρκεί να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Η τιμή του εισιτηρίου θα ξεκινά από 39 ευρώ γεγονός που αυτομάτως καθιστά τη γραμμή κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική σε σχέση με άλλους τρόπους μετακίνησης με προορισμό από Πάτρα προς Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο.

Στόχος της εταιρείας είναι ιδιαίτερα κατά την χειμερινή περίοδο – όπου σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη οι κοινότητες των Αχαιών και Θεσσαλονικέων αριθμούς αρκετές χιλιάδες (φοιτητές, σπουδαστές, στρατευμένοι, ένστολοι) – με υπάρχουν δρομολόγια σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα κατά τη θερινή περίοδο η λειτουργία της γραμμής αποσκοπεί να παίξει και ρόλο ενδιάμεσης μετακίνησης τουριστών από τη Βόρειο και νοτιοδυτική Ελλάδα αντίστοιχα προς τα νησιά του ιονίου αλλά και προς τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας.