Ξεκινά το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών ξεκινούν από κοινού την υλοποίηση του προγράμματος «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ». Πρόκειται για μία συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια που αφορά στους συνανθρώπους μας που διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες ή ακόμα και στον δρόμο.

Μέσα από το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ιερά Μητρόπολη Πατρών θα καλύψουν τις βασικές ανάγκες 25 αστέγων με στόχο την αντιμετώπιση της πιο ακραίας μορφής ένδειας, απορίας και κοινωνικού αποκλεισμού. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα καλύψει τις δαπάνες για την στέγαση, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, την οικοσυσκευή, την ένδυση – υπόδηση, την διατροφή και την μετακίνηση 25 συμπολιτών μας που σήμερα ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Επιπλέον, το επιστημονικό προσωπικό που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κ.λπ.) θα υποστηρίξει κάθε συμμετέχοντα με τελικό στόχο την ενεργοποίηση και επανένταξη του στην αγορά εργασίας.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόγραμμα ολιστικού χαρακτήρα από το οποίο απορρέουν απτά οφέλη για τους συνανθρώπους μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ» απευθύνεστε στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και στο τηλ. 2610-320602.

Το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ» εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» (Δράσεις Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του άρθρου 29 του ν. 4052/12) και χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Αρχή Διαχείρισης: Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).