Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή της Μουσικής στην Αιγιάλεια, το «Aigio Music Festival»!

Δήμαρχος Αιγιαλείας: «Υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις που αναβαθμίζουν την πολιτιστική μας ζωή!»

 

Η μεγάλη γιορτή της Μουσικής, το «Aigio Music Festival», που μέσω πρωτότυπων εκδηλώσεων σκοπό έχει να αναδείξει την Αιγιάλεια ως κοιτίδα Πολιτισμού, ξεκίνησε προχθές (Παρασκευή) στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς».

Στο πρώτο Φεστιβάλ Μουσικής, που συνδιοργανώνουν από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπό την αιγίδα και την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναμένεται να «παρελάσουν» καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες και μουσικοί, με ένα και μοναδικό κοινό θεματικό άξονα: Την αγάπη για την μουσική και πιο συγκεκριμένα από την κλασική περίοδο έως και τη σύγχρονη, τη μοντέρνα αλλά και την τζαζ!

Το «παρών» στη χθεσινή εναρκτήρια εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι για τους αγαπητούς συνεργάτες της ΔΗΚΕΠΑ αλλά και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Θεόδωρο Λεμπέση για την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μουσικής στον δήμο μας. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της δημοτικής μας αρχής, που στόχο έχει την παροχή υψηλής ποιότητας δράσεων και εκδηλώσεων στους δημότες και τους επισκέπτες μας. Εν προκειμένω «παντρεύεται» η ψυχαγωγία με τη δημιουργία της παρουσίασης και νέων έργων αλλά και η παραγωγή από τις νέες ιδέες που θα προκύψουν από τα σεμινάρια και τις συζητήσεις με τη συμμετοχή των αξιόλογων σχημάτων που ασχολούνται με τη Μουσική στην περιοχή μας. Γι’ αυτό και ενισχύουμε κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο τον αρμόδιο πολιτιστικό μας φορέα, ώστε να έχει βήμα όλο το δημιουργικό δυναμικό μας, μουσικοί – θεατρικές ομάδες – σύλλογοι, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της Αιγιάλειας».