Ντίνου: “Θεσμική εκτροπή η απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου – Σταματήστε τα πολιτικά παιχνίδια”

Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας

Δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 στις 8 μ.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από τους 33 δημοτικούς συμβούλους “παρών” δήλωσαν 16 δημοτικοί σύμβουλοι, οι: Τάκης Ανδριόπουλος, Δημήτρης Καλαμίδας, Βασίλης Γεωρ. Χριστόπουλος, Μαρία Τσουκαλά, Διαμάντω Βασιλακοπούλου, Μαρία Γιδά,  Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, Νίκος Καραΐσκος, Μαρία Σταυροπούλου, Τάκης Παπακωνστανινόπουλος , Μαρία Ιατροπούλου, Παναγιώτης Κουβαράς, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, Αγγελική Κουρή, ο ανεξάρτητος σύμβουλος Στράτος Βαρδάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας Γιώργος Ντίνου.

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Ντίνου ανέφερε:

– “Εγώ επαναλάβει πολλές φορές ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο του Δήμου μας και ο τρόπος λειτουργίας του αντικατοπτρίζει την εικόνα του δήμου μας. Εδώ και δύο περίπου μήνες έχει ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Αρχικά, με το να ζητούνται συνεδριάσεις διά ζώσης, αργότερα με την αίτηση εισαγωγής θεμάτων που δεν μπορούν να εισαχθούν και τη μη ψήφιση βασικών θεμάτων για το δήμο μας. Σήμερα με την απουσία των δύο παρατάξεων “Αιγιάλεια Αύριο” και “Ποιοτική Αιγιάλεια” και την αναβολή του συμβουλίου.

Όλα αυτά αποτελούν μια πολύ σοβαρή θεσμική εκτροπή που δεν πλήττει μόνο την εικόνα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών.

Θέματα πολύ ουσιώδη για τη λειτουργία του δήμου, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, για την ανάπτυξη της περιοχής αναβάλλονται, χάνονται προθεσμίες υλοποίησης ή ματαιώνονται για πάντα.

Από τη θέση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου θέλω να καλέσω όλους όσους με τις πράξεις τους, αλλά και με την αδράνειά τους και την ανοχή τους συμμετέχουν σε αυτή τη θεσμική εκτροπή να σταματήσουν εδώ.

Δεν πάει άλλο! Ο τόπος δεν μπορεί να περιμένει τα πολιτικά παιχνίδια κανενός ούτε τις προσωπικές τους επιδιώξεις. Κάνω ύστατη έκκληση σε όλους, ναός της Δημοκρατίας είναι το δημοτικό συμβούλιο. Σταματήστε την απαξίωσή του. Ελάτε να συζητήσουμε και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για κανέναν λόγο”.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ