Νεκτάριος Φαρμάκης: «Μπορούμε να κάνουμε τη Δυτική Ελλάδα τοπ τουριστικό προορισμό!»

«Μπορούμε να κάνουμε τη Δυτική Ελλάδα τοπ τουριστικό προορισμό! Και να το κάνουμε με σεβασμό στην ιστορία, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον μας. Να το κάνουμε με ποιότητα! Προσελκύοντας υψηλού επιπέδου τουρίστες από όλο τον κόσμο», είπε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της νέας Περιφερειακής Αρχής για την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της Δυτικής Ελλάδας.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, από κοινού με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο κ. Φαρμάκης μίλησε για την ανάγκη τομών, τονίζοντας: «Δεν ήρθαμε για να συμβιβαστούμε με τη μιζέρια», ενώ αναφέρθηκε σε «ανεκμετάλλευτους θησαυρούς» που διαθέτει η περιοχή, μιλώντας μεταξύ άλλων για την Αρχαία Ολυμπία ως το κορυφαίο «brand» της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και την αξιοποίηση των λιμνών και ποταμών, τον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα, το Χιονοδρομικό των Καλαβρύτων, το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, τις ιαματικές πηγές, τους ορεινούς όγκους, κλπ.

«Ο τουρισμός δεν είναι μόνο ένα καλό δωμάτιο και μία καλή ξαπλώστρα στην παραλία» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης, τονίζοντας πως «τουρισμός είναι η συνολική εμπειρία που αποκομίζει ο επισκέπτης», μιλώντας για τη λειτουργία των πόλεων και των χωριών, τη γαστριμαργία και την ανάδειξη των εξαιρετικών και, σε κάποιες περιπτώσεις, μοναδικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

«Η τουριστική ανάπτυξη είναι το αποτέλεσμα μίας μεγάλης σύνθεσης, ανθρώπων, ειδικοτήτων και δεξιοτήτων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κατέληξε στη χρονιά ορόσημο 2021: «Η επέτειος των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, μπορεί να μην αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός, αλλά μία εξαιρετική αφετηρία να δείξουμε προς κάθε κατεύθυνση το χθες, το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. Εδώ βρίσκεται η γενέτειρα της επανάστασης. Τα Καλάβρυτα αποτελούν τον ιστορικό τόπο της πρώτης σπίθας. Το Μεσολόγγι, το αιώνιο σύμβολο των «Ελεύθερων Πολιορκημένων». Ο άξονας Καλάβρυτα – Μεσολόγγι, πρέπει να αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών και των εκδηλώσεων που θα γίνουν, δένοντας μάλιστα με τη γη της Ολυμπίας» είπε, απευθυνόμενος στον υπουργό, τον οποίο και καλωσόρισε στη… Γη της Φλόγας!