Νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών ο Έλληνας που ύψωσε Ελληνική σημαία σε νεκροταφείο πεσόντων

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αλβανικής αστυνομίας, ο Ελληνας ομογενής, Κωνσταντίνος Κατσιφάς, που ύψωσε σημεία σε νεκροταφείο πεσόντων, έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του, μετά το επεισόδιο σε χωριό του Αργυρόκαστρου, όπου ο ομογενής πυροβόλησε κατά αστυνομικών όταν κατέβασαν την σημαία που είχε υψώσει σε στρατιωτικό νεκροταφείο ελλήνων πεσόντων.

Μετά απο καταδίωξη από ισχυρές ειδικές δυνάμεις και ελικόπτερα , ο 35χρονος εντοπίστηκε στο υδραγωγείο της πόλης, όπου περικυκλώθηκε απο αστυνομικούς, σύμφωνα με όσα αναφέρει το himara.gr.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός.

Όπως αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης της Αλβανίας πρόκειται για τον 35χρονο Κωσταντίνο Κατσιφά με καταγωγή από τα Ιωάννινα, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Το επεισόδιο έγινε την Κυριακή στο χωρίο Βουλιαράτι στην Αλβανία, όταν ο 35χρονος ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η αλβανική αστυνομία την κατέβασε, με αποτέλεσμα o ομογενής, Κωνσταντίνος Κατσιφάς, να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ.
Αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι πυροβόλησε κατά ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA).

Πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν σπεύσει στο χωριό με σκοπό να κατεβάσουν την σημαία που ύχωσε ο έλληνας ομογενής.

Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία.
Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.