Νέα υπηρεσία “Money Pools” από την PayPal και στην Ελλάδα

Η PayPal «φέρνει» τα «κοινά ταμεία» (Money Pools) στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία χωρίς χρέωση που παρέχει τη δυνατότητα συλλογής χρηματικών ποσών για έξοδα που μοιραζόμαστε με φίλους και συγγενείς εντός ενός και μόνο λογαριασμού PayPal, καθώς και την άμεση χρήση και συνεχή παρακολούθηση της πορείας των συνεισφορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με τα «κοινά ταμεία», οι χρήστες της PayPal είναι σε θέση να συλλέγουν χρήματα για την εξόφληση από κοινού εξόδων, όπως οι διακοπές, η πληρωμή ενός ομαδικού δώρου ή μια ειδική εκδήλωση, με τη δημιουργία μίας «δεξαμενής» και την κοινοποίηση του εν λόγω συνδέσμου σε φιλικά και συγγενικά πρόσωπα.

Τα κοινά ταμεία προσφέρουν σε εκατομμύρια πελάτες, οι οποίοι κάνουν ήδη χρήση των P2P πληρωμών της PayPal, έναν πιο εξατομικευμένο και οργανωμένο τρόπο να διαχειρίζονται δαπάνες που μοιράζονται με τρίτους. Ακόμα και όσοι τυχόν δεν διαθέτουν λογαριασμό PayPal είναι εξίσου σε θέση να συνεισφέρουν στο ταμείο, χρησιμοποιώντας την πιστωτική ή τη χρεωστική τους κάρτα.

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Censuswide για λογαριασμό της PayPal έδειξε ότι στην Ελλάδα οι πλέον συχνοί λόγοι για τους οποίους προκύπτει η ανάγκη οικονομικής συνεισφοράς για ομαδικές αγορές αφορά, μεταξύ άλλων, διαφόρων ειδών δώρα (για γενέθλια, γάμους ή για συναδέλφους), λογαριασμούς σε εστιατόρια ή για φαγητό takeaway, καθώς και την εξόφληση λογαριασμών οικιακών δαπανών. Εκτός αυτού, στη χώρα μας οι βασικοί λόγοι που δυσχεραίνουν εκείνους που δεν εξοφλούν εγκαίρως τους δανειστές τους είναι η δυσκολία προσωπικής συνάντησης λόγω μεγάλης απόστασης, η προσωρινή έλλειψη μετρητών, αλλά και η αδυναμία εύκολης πρόσβασης σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ).

Πηγή: startupper.gr