Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α: “Το προεδρικό διάταγμα μπορεί να πάει στον κάλαθο των αχρήστων”

Aπό την Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) και τον επικεφαλής κ. Παναγιώτη Παπακωνσταντινόπουλο ανακοινώνονται τα εξής:
«Η σχολή Φυσικοθεραπείας δεν φεύγει από το Αίγιο
Τελικά η κυβέρνηση δεν υπέκυψε προσωρινά στα δίκαιο αίτημα της πόλης για παραμονή της Σχολής Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο που εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις της επιστημονικής κοινότητας και προχώρησε στην υπογραφή του προεδρικού διατάγματος για μεταφορά της σχολής στην Πάτρα.
Αντί για ενίσχυση της Σχολής με διδακτικό προσωπικό,υπαλλήλους,βελτίωσης των υποδομών για ισχυρό πτυχίο με αντίκρυσμα επέλεξαν την μεταφορά που κανένας λόγος δεν την δικαιολογεί εκτός του περιορισμού των δαπανών!
Η ίδια η πρόταση Στρατηγικού Σχεδιασμού ,επικαλείται οικονομία ελλείψει διδακτικού προσωπικού και υποδομών και με τις μετακινήσεις θέλει να αξιοποιήσει το ελλιπέστατο προσωπικό αντί προσλήψεων .
Όμως η παιδεία δέχτηκε και άλλα σοβαρά πλήγματα με την μείωση των εισακτέων ,τις ελλείψεις ,τις συγχωνεύσεις ,την είσοδο της αστυνομίας στις Σχολές κ.α.
Με τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και αποτελεί ακόμα πιο αντιδραστική συνέχεια προηγούμενων νόμων -πλαισίων που έφεραν οι κυβερνήσεις του μνημονιακού τόξου και του “σοσιαλιστικού” ΠΑΣΟΚ στο μακρινότερο παρελθόν,επιχειρεί να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις και τους φοιτητές σε μόνιμη επιστημονική περιπλάνηση έτοιμους να τροφοδοτήσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους με φθηνό και ευέλικτο επιστημονικό δυναμικό.
Όμως με βάση τις κινητοποιήσεις φοιτητών ,καθηγητών ,λαού τις τελευταίες μέρες δημιουργείται βάσιμη ελπίδα ότι τα πάντα μπορούν να ανατραπούν.
Άλλωστε και στα τελευταία χρόνια οι φοιτητές ,το επιστημονικό προσωπικό και ο λαός έχουν αχρηστέψει αντιδραστικές διατάξεις προηγούμενων νόμων που έμειναν στα χαρτιά.
Τελευταίο παράδειγμα οι κινητοποιήσεις χιλιάδων φοιτητών που ανάγκασε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων.
Το ίδιο πρέπει να γίνει και με την απόπειρα μεταφορών σχολών όπως του Αιγίου .
Το προεδρικό διάταγμα μπορεί να πάει στον κάλαθο των αχρήστων αν ο λαός της Αιγιάλειας συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε που σε καμία περίπτωση δεν πήγε χαμένος όπως διαλαλούν οι κήρυκες της απαισιοδοξίας και της καλλιέργειας κλίματος ηττοπάθειας.
Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την ματαίωση μεταφοράς του τεχνολογικού εξοπλισμού της σχολής στην Πάτρα θα στείλει το μήνυμα ότι η σχολή δεν φεύγει γιατί το απαιτεί η ανάγκη για διατήρηση μιας άκρως επιτυχημένης σχολής .
Οι λόγοι οικονομίας ελλείψει προσωπικού δεν έχουν καμία θέση όταν πρόκειται για την παιδεία ,τον σημαντικότερο τομέα για το μέλλον μιας χώρας»