Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α: “Ο αγώνας μας θα φέρει αποτέλεσμα – Τη Δευτέρα όλη η Αιγιάλεια στο συλλαλητήριο”

Από τη Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) δίνεται στη δημοσιότητα το κάλεσμα της παράταξης προς το λαό της Αιγιάλειας, σχετικά με το Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 11/10/2021 στη Γέφυρα Μεγανίτη στο Αίγιο.
– “Καλούμε το λαό της Αιγιάλειας με την μαζική παρουσία του στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 11/10/ 1μμ Γέφυρα Μεγανίτη ,να στείλει ηχηρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ,ότι η Αιγιάλεια δεν θα επιτρέψει την μεταφορά της σχολής Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα και με τον αγώνα του θα αποτρέψει αυτούς τους σχεδιασμούς .
Δεν υπάρχει κανένας λόγος μεταφοράς του τμήματος στην Πάτρα εκτός του περιορισμού των δαπανών που επιβάλουν οι μνημονιακές πολιτικές.
Όλοι οι αντικειμενικοί δείκτες έχουν κατατάξει το τμήμα Φυσικοθεραπείας Αιγίου πολύ ψηλά Πανελλαδικά.
Η ίδια η πρόταση του στρατηγικού σχεδιασμού επικαλείται την οικονομία ελλείψει διδακτικού προσωπικού και υποδομών και με τις μετακομίσεις θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν το υπάρχον ελλιπέστατο προσωπικό αντί των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.
Η Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) από την αρχή υποστήριζε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι κάποια μεμονωμένη περίπτωση και ο δρόμος των κινητοποιήσεων είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα,αφού η αρμόδια υπουργός αρνείται ακόμα και την συνάντηση με τους εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας.
Εμπρός λοιπόν να βροντοφωνάξουμε ότι η Αιγιάλεια που δέχεται απανωτά χτυπήματα εξαιτίας του σταφιδικού που οδηγεί σε απόγνωση τους σταφιδοπαραγωγούς,τις απολύσεις προσωπικού στην ΕΒΟ κ.α.,δεν θα δεχτεί την μεταφορά της μοναδικής σχολής που απόμεινε, στην Πάτρα.
Να απαιτήσουμε αντί για μεταφορά,ενίσχυση με διδακτικό προσωπικό ,υπαλλήλους και βελτίωση των υποδομών για ισχυρό πτυχίο με υψηλό αντίκρισμα.”