Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α: “Καταδικάζουμε την πρωτοφανή φραστική επίθεση που δέχτηκε δημοτικός μας σύμβουλος από τον Δήμαρχο Αιγιαλείας”

Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Ακαταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοφανή φραστική επίθεση που δέχτηκε ο δημοτικός μας σύμβουλος κ. Κουβαράς Γιώργος από τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής της Τρίτης 18/02.

Ο κ. Καλογερόπουλος αδυνατώντας να απαντήσει με επιχειρήματα στην στοιχειοθετημένη τοποθέτηση μας για το 10ο θέμα της συνεδρίασης που αφορούσε την μεταφορά 50.000 τόνων απορριμάτων της επόμενης τριετίας με ιδιωτικές εταιρίες, επιτέθηκε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στον δημοτικό μας σύμβουλο- μέλος της οικονομικής επιτροπής. Επιχείρησε να τον τρομοκρατήσει χτυπώντας με μανία το τραπέζι της συνεδρίασης το οποίο προσπάθησε μάλιστα να αναποδογυρίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μας καθ’ όλη την διάρκεια του επεισοδίου δεν προκάλεσε, ούτε απάντησε στους χαρακτηρισμούς και έμεινε στη θέση του μέχρι που διεκόπη η συνεδρίαση αφού ο Δήμαρχος ήταν έξω φρενών και ωρυόταν εντός της αίθουσας. Όταν το μέλος μας επέστρεψε στην συνεδρίαση μετά από περίπου 15 λεπτά προκειμένου να παραλάβει το πρακτικό, αυτή διεξαγόταν κανονικά έχοντας φτάσει ήδη στο 20ο θέμα…

Καταλαβαίνουμε τα νεύρα και την δύσκολη θέση του Δημάρχου που δεν μπορεί να απαντήσει σε μια σειρά ζητημάτων που με ακρίβεια και επιχειρήματα θέτουμε και αφορούν τα σημαντικά ζητήματα του τόπου μας όπως τα απορρίμματα, η άρδευση, τα δημοτικά τέλη, ο γενικότερος σχεδιασμός κ.α. Δεν μπορούμε όμως να ανεχτούμε τέτοιες μεσαιωνικές συμπεριφορές στα όργανα διοίκησης του Δήμου ειδικά όταν εκφράζονται από τον ίδιο τον Δήμαρχο που θα έπρεπε να είναι κοινωνός δημοκρατικού πνεύματος, συναινετικότητας και ψυχραιμίας.

Τέτοιες πρακτικές σε καμία περίπτωση δεν μας τρομοκρατούν, ούτε μας φοβίζουν, ούτε πρόκειται να ανακόψουν τις συλλογικές μας επιτροπές που επεξεργάζονται τα θέματα και εξοπλίζουν τα μέλη μας με επιχειρήματα που όντως είναι δύσκολο να αποκρουστούν με διάλογο. Ούτε βέβαια πρόκειται να μπούμε στην παγίδα τους, μετατρέποντας σε “ρινγκ” τις αίθουσες διεξαγωγής των συνεδριάσεων υποβαθμίζοντας και διαλύοντας έτσι τα όργανα. Δεν πρόκειται όμως να αφήσουμε κάτι τέτοιο αναπάντητο. Η δικιά μας απάντηση θα είναι πολιτική, κινηματική, δυναμική και ελπιδοφόρα για το κόσμο της Αιγιαλείας που αγωνιά, ασφυκτιά και εκδηλώνεται μετά τις μεγάλες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και το νερό.

 

ΜαχητικήςΠΡΟοδευτικήςΣυνεργασίαςΤηςΑιγιάλειας