(Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) : “Καταγγέλλει την ενέργεια του Δημάρχου να υποβάλει αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) καταγγέλλει την ενέργεια του Δημάρχου Αιγίου κ. Καλογερόπουλου να υποβάλλει αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, για το γεγονός ότι 21 δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις δημοτικές παρατάξεις (μεταξύ των οποίων και η σύμβουλος της παρατάξεώς του κ. Μαρία Τσουκαλά), καταψήφισαν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την πρότασή του για μετεγκατάσταση της αποθήκης των υλικών και των συνεργείων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου στο κτίριο της Χαρτοποιίας, με αποτέλεσμα, η πρότασή του αυτή να απορριφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, με την υπ’ αριθ. 225/2020 απόφαση.
Το σκεπτικό της ψήφου των δημοτικών συμβούλων που καταψήφισαν την πρόταση του κ. Καλογερόπουλου ήταν, ότι δεν ήθελαν το κτίριο της Χαρτοποιίας, που ήδη χαρακτηρίστηκε σαν μνημείο νεότερης αρχιτεκτονικής (ΦΕΚ 946/6-12-2022), να μετατραπεί σε αποθήκη υλικών.
Ο κ. Καλογερόπουλος, αγνοώντας απ’ ότι φαίνεται την διάταξη του άρθρου 68 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ότι «ο δημοτικός σύμβουλος εκφράζει την γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών», θεώρησε σκόπιμο να αγνοήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να προβεί στο πρωτοφανές:
Nα ζητήσει από τον Εισαγγελέα να ελέγξει την ψήφο των δημοτικών συμβούλων ζητώντας του να παραβεί τον νόμο, επειδή η άποψη του δεν υπερψηφίστηκε από το σώμα.
Έκανε ακόμα μια φορά αυτό που ξέρει. Να σέρνει στα Δικαστήρια
πολίτες (μήνυση κατά του μέλους του ΜΠΡΟΣΤΑ Αποστόλη
Ανδρουτσόπουλου), δημοτικούς συμβούλους, ακόμα και μέλη της
παρατάξεώς του, επειδή έχουν άλλη γνώμη από τη δική του, νομίζοντας ότι έτσι θα τους τρομοκρατήσει και θα τους κάνει να υποταγούν.
Αυτός είναι δυστυχώς ο Δήμαρχος Αιγιάλειας. Ένας “άνθρωπος” που ξεχειλίζει από αδιαλλαξία, εγωισμό και αυταρχισμό. Που είναι ικανός για το οτιδήποτε αρκεί και μόνο να περάσει η δικιά του άποψη. Χωρίς καμία δημοκρατική ευαισθησία δεν μπορεί να χωνέψει με τίποτα τις στιγμές εκείνες που η πλειοψηφία δεν τάσσεται με το μέρος του και κάνει τα πάντα για να την τρομοκρατήσει.
Όπως και στη περίπτωση του Αποστόλη Ανδρουτσόπουλου που το έβαλε στα πόδια, έτσι θα κάνει και τώρα. Οι απόψεις τόσο των συμβούλων όσο και των πολιτών δεν ποινικοποιούνται, οι αποφάσεις των δημοκρατικών οργάνων δεν ποδηγετούνται. Η αδιαλλαξία και ο αυταρχισμός θα μας βρουν μαζικά και τολμηρά απέναντι.
Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας.