Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α: “Θα δώσουμε αγώνα για να εφαρμοστούν οι μειώσεις των δημοτικών τελών που υπερψηφίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο”

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, εγκρίθηκαν οι κοστολογημένες προτάσεις των παρατάξεων της μειοψηφίας που προέκριναν την λογική της επαναφοράς των δημοτικών τελών στα επίπεδα του 2019 και άρα μειώσεις αυτών σε όλες τις κατηγορίες από 10%-20%.
Επίσης υπερψηφίστηκε η εναλλακτική πρόταση για αναπροσαρμογή του τεχνικού προγράμματος με αντίστοιχες αυξήσεις στα κονδύλια που αναφέρονται σε αυτό.
Η Δημοτική Αρχή προσπάθησε με κάθε τρόπο να υπεραμυνθεί των δικών της προτάσεων για διατήρηση των τελών στα περσινά άδικα επίπεδα όπως και του περιορισμένου και λειψού τεχνικού προγράμματος που πρότεινε.
Για να το πετύχει αυτό επιστράτευσε διάφορους τρόπους: Αποκλεισμοί ομιλητών της μειοψηφίας από τον διάλογο και αυστηρά στενά χρονικά πλαίσια για όποιον ζητούσε τον λόγο.
Ο πρόεδρος της συνεδρίασης κ.Γ.Ντίνος, για ακόμα μια φορά κράτησε δύο μέτρα και δύο σταθμά, αποκλείοντας ομιλητές, παρεμβαίνοντας στα λεγόμενά τους, προσβάλλοντάς τους και διακόπτοντας τους επανειλημμένα.
Προχώρησε ακόμη και σε απειλές για αποβολή δημοτικών συμβούλων που ζητούσαν το λόγο που άδικα τους αφαιρέθηκε. Θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ανταποκρίνεται στον θεσμικό του ρόλο από τον οποίο θα έπρεπε να προάγει τον διάλογο και να υπερασπίζεται την διαφορετικότητα των απόψεων και την ισονομία.
Επίκληση στον φόβο από την πλευρά του Δημάρχου ότι αν δεν ψηφιστούν οι δικές τους προτάσεις για υψηλά δημοτικά τέλη η Αιγιάλεια θα “θαφτεί στα σκουπίδια”.
Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να προεξοφλήσουν τις αποφάσεις της αποκεντρωμένης για μη επικύρωση της απόφασης της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων.
Επίσης, προσπάθησαν να μεταφέρουν τις ευθύνες στις δημοτικές υπηρεσίες προοικονομώντας την άρνηση τους να επικυρώσουν και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις που ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του σώματος.
Ξεχνούν όμως ότι οι δημοτικές υπηρεσίες οφείλουν να επικυρώνουν τις δημοκρατικά ψηφισμένες αποφάσεις και είναι όργανα δημοκρατικής κοινωνίας και όχι πολιτικά υποχείρια της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.
Ίσως πρώτη φορά εμφανίζεται Δημοτική Αρχή που απειλεί τους πολίτες ότι αν δεν περάσουν οι δικές της προτάσεις ο τόπος μας θα μετατραπεί ξανά σε σκουπιδότοπο αφού όπως λένε “δεν φτάνουν τα χρήματα και η καθαριότητα πληρώνεται ακριβά.” Όμως η πραγματικότητα είναι ότι εκμεταλλεύονται την δύσκολη περίοδο που πέρασε ο τόπος μας με τα απορρίμματα και επενδύουν στον φόβο για να προάγουν τον δικό τους σχεδιασμό. Που δεν είναι άλλος από τον οικονομικό στραγγαλισμό του Δήμου μας και την κατασπατάληση τεράστιων χρηματικών ποσών σε εταιρίες μεταφοράς με απευθείας αναθέσεις και απόθεσή τους σύμμεικτα σε Χ.Υ.Τ.Α.
Λογικές που καμιά σχέση δεν έχουν με μια σύγχρονη και περιβαντολλογικά φιλική πολιτική.
Δηλώνουμε με τρόπο κατηγορηματικό ότι θα δώσουμε αγώνα προκειμένου να υλοποιηθούν οι αποφάσεις που ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων και δίνουν ανάσα στον δημότη/ισσα.
Καλούμε κάθε παράταξη και κάθε δημότη/δημότισσα να δώσει τον δικό του αγώνα για να μην προχωρήσει ο Δήμος μας σε δημοκρατική εκτροπή μη υλοποιώντας τις αποφάσεις  της πλειοψηφίας .