(Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α): Δοκιμάζεται η δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο δια τηλεδιάσκεψης πού έγινε στις 1/12/2020 η δημοτική αρχή δεν συμπεριέλαβε όπως είχε υποχρέωση το αίτημα του 1/3 των δημοτικών συμβούλων για να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις α) για  τα θέματα της άρδευσης και της υπαγωγής της στο Δήμο αντι της ΔΕΥΑ που μέχρι τώρα β) της μεταφοράς των απορριμμάτων  με κοστος 4,7 εκ ευρώ για τρία χρόνια από ιδ εταιρεία  και μηδαμινή έκπτωση 1%.
Το αίτημα ,με δικολαβισμούς και νομικές σοφιστείες του προέδρου του δ.σ.απορρίφθηκε δημιουργώντας πρωτόγνωρες καταστάσεις στην ιστορία των δημοτικών πραγμάτων του Δήμου.
Η παράνομη αυτή πράξη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής αρχής εγείρει θέμα δημοκρατικής λειτουργίας ,αποτελεί πράξη απαξίωσης ,έλλειψης σεβασμού στην πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων και συνιστά θεσμική εκτροπή.
Όμως οι δημοτικοί σύμβουλοι που είχαμε υποβάλλει το αίτημα θα προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα και θα κάνουμε χρήση του νόμου που επί λέξει αναφέρει:
“Άν το συμβούλιο δεν προσκληθεί το αργότερο μέχρι την  έκτη ημέρα  από την υποβολή της αίτησης συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλιση “
Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή θέλησε να αποφύγει την ένταξη των θεμάτων φοβούμενη ότι θα μπορούσε  να ακυρωθεί  από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων η  εξοντωτική για τους αγρότες απόφαση της μεταφοράς της άρδευσης στην ΔΕΥΑ και η σκανδαλώδης πολιτική διαχείρηση της μεταφοράς των απορριμμάτων.
Το μόνιμο “επιχείρημα”  της δημοτικής αρχής το οποίο υποστηρίζουν και δύο ακόμα παρατάξεις είναι η ύπαρξη τάχα μετώπου των τριών παρατάξεων της μειοψηφίας(“ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ”,”ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ”,”Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α”).
Όμως είναι φανερό και έχει διευκρινιστεί επανειλημμένα ότι δεν πρόκειται για πολιτική συμφωνία,επειδή καμία πολιτική συγγένεια δεν υπάρχει μεταξύ αυτών των παρατάξεων,αλλά πρόκειται για διαδικαστική σύγκλιση σε σοβαρά προβλήματα του δήμου που η δημοτική αρχή τα διαχειρίζεται με φοροεισπρακτικό τρόπο ενω παράλληλα  ενισχύει τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α θα συνεχίσει την μέχρι τώρα αγωνιστική και δημιουργική πορεία της στο πλευρό του απλού δημότη με αγωνιστικές πρωτοβουλίες εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου.