Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α για την Αιγιάλεια: “Προσλήψεων συνέχεια!”

Από την παράταξη “ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αιγιάλεια” και τον  επικεφαλής κ. Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

 

-“Η Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) είχε αναδείξει έγκαιρα τις πρωτοφανείς διαδικασίες της δημοτικής αρχής για την πρόσληψη προσωπικού ,για κάλυψη επειγουσών αναγκών.
Μεταξύ άλλων η καταγγελία της παράταξης ανέφερε:”Την Τρίτη 23/02 στις 12:00, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας με ένα και μοναδικό θέμα την πρόσληψη με εξάμηνη σύμβαση 24 ατόμων σε διάφορες ειδικότητες για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει από την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Την Παρασκευή 26/02 στις 10:55 αναρτάται στην Διαύγεια απόφαση του Δημάρχου Αιγιαλείας με την οποία γίνονται γνωστά τα ονόματα των ανθρώπων που προσέλαβε ο Δήμος και τις αντίστοιχες θέσεις τις οποίες θα στελεχώσουν.
Χωρίς να προηγηθεί προκήρυξη, χωρίς να αναρτηθεί πουθενά η διαδικασία, χωρίς να γίνουν επί της ουσίας αιτήσεις απλά ανακοινώθηκαν τα ονόματα…”

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι δημότες. Ένας από αυτούς καταγγέλλει:

“Θέλω να καταγγείλω τον Δήμο Αιγιάλειας σχετικά με πρόσφατο διαγωνισμό για προσλήψεις εποχικού προσωπικού λόγω έκτακτων αναγκών .
Συγκεκριμένα Στις 23 /2/2021 και ”ωρα 12 το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή το δήμου αποφάσισε την πρόσληψη 24 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων.
Στις 24/2/2021 διαβάζω την είδηση σε ηλεκτρονική τοπική εφημερίδα με την επισήμανση ότι σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την υποβολή αιτήσεων
Από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ διαβάζω ότι έγιναν τροποποιήσεις της απόφασης Συγκεκριμένα στις 26/2/2021 ώρα 08.47 έγινε τροποποίηση της απόφασης ,στις 10.55 της ίδιας ημέρας έγινε νέα τροποποίηση και σε  μερικές ώρες αργότερα ο Δήμος ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ τα ονόματα των προσληφθέντων .
Το σημαντικό είναι ότι ΟΥΤΕ στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής ΟΥΤΕ στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΟΥΤΕ στον τοπικό τύπο δεν ανακοινώθηκα ο ΧΡΟΝΟΣ ο ΤΟΠΟΣ και ο ΤΡΟΠΟΣ υποβολής αιτήσεων.

Σε ερώτηση που έγινε στην δνση προσωπικού του δήμου η απάντηση ήταν ότι λόγω της εκτάκτου ανάγκης δεν έγινε ανακοίνωση γιατί δεν το προβλέπει ο νόμος .

Συμβουλεύτηκα έγκριτο νομικό και γνώστη των δημοτικών θεμάτων μου είπε ότι έστω και για 24 ώρες έπρεπε να υπάρχει δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους .
Επειδή η ανεργία μαστίζει την περιοχή μας θεωρώ την ενέργεια του δημάρχου παράνομη και προσβλητική για τους χιλιάδες ανέργους της πόλης .
Ο ίδιος ο καταγγέλλων λίγες μέρες μετά:

Κύριε συντονιστά καλή σας ημέρα.
Σε συνέχεια της καταγγελίας μου σχετικά με τις προσλήψεις του Δήμου Αιγιάλειας σας ενημερώνω ότι :
Έλαβα απάντηση από την αποκεντρωμένη διοίκηση με την οποία απλά μου κοινοποίησε την απάντηση του Δήμου [σας επισυνάπτω τα δύο έγγραφα ] .
Στην απάντηση του ο Δήμος εξιστορεί την διαδικασία που ακολούθησε χωρίς όμως να απαντά αν έγινε ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων ενδιαφερομένων.
Επικαλείται νόμους από  τους οποίους δεν προκύπτει ότι μπορεί να κάνει προσλήψεις χωρίς να επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση ούτε εάν έχει το δικαίωμα να προσλάβει στο <<μιλητό >> τους ημετέρους.

Απάντηση γραφείου Συντονιστή:

“Σας διαβιβάζουμε την από 22.04.2021 νεότερη καταγγελία του κ. …σχετικά
με την πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVlD-19, με τις διατάξεις των
άρθρων 74 του Ν. 4745/2020 και 175 του Ν. 4764/2020 από το Δήμο σας, για τις ενέργειές σας, λόγω
αρμοδιότητας.
Συναφώς σας επισημαίνουμε ότι από το ανωτέρω (2) σχετικό έγγραφό σας, με το οποίο
απαντήσατε στην από 03.03.2021 καταγγελία του Ιδίου, με ανάλογο περιεχόμενο, δεν προκύπτει
απάντηση στην καταγγελία του που να αφορά τη δημοσιοποίηση του χρόνου, του τόπου και του
τρόπου υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους πολίτες. Ως εκ τούτου παρακαλούμε να
επανέλθετε απαντώντας επί της ουσίας στα καταγγελλόμενα.
Με εντολή Συντονιστή …

Έτερος δημότης ,με τρία παιδιά και άνεργη σύζυγο ,η οποία απορρίφθηκε πριν κριθεί έκανε τις αντίστοιχες ενέργειες αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω  και ο συντονιστής καλεί τον δήμαρχο να δώσει εξηγήσεις και αν δεν δοθούν το σύνολο της αλληλογραφίας θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Διοίκησης για τις ενέργειές του ,σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 233-234 του Ν.3852/2010.
Συμπολίτες ,θα μείνουμε απαθείς ;

Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α)