“ΜΠΡΟΣΤΑ”: “Καλούμε το Δήμαρχο Αιγιάλειας να αποσύρει τη μήνυση κατά του μέλους μας Αποστόλη Ανδρουτσόπουλου”

Από τη δημοτική παράταξη ΜΠΡΟΣΤΑ, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

Η δημοτική παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.  ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τον  Δήμαρχο Καλογερόπουλο, που σέρνει στα Δικαστήρια το μέλος της παράταξης Αποστόλη Ανδρουτσόπουλο, επειδή ο τελευταίος εξέφρασε την γνώμη του και την αντίθεσή του, στην ανάθεση της αποκομιδής
των απορριμμάτων του Δήμου  σε εταιρεία, με την πρωτοφανή έκπτωση του 1%.

Θυμίζουμε, ότι στον διαγωνισμό του έτους 2020 για την ανάθεση της αποκομιδής
των απορριμμάτων του Δήμου, είχαν εμφανιστεί  δύο εταιρείες. Η μία είχε δώσει έκπτωση 30% και η άλλη έκπτωση 1%. Το έργο ανατέθηκε κατ’ αρχήν, όπως ήταν φυσικό, στην εταιρεία που είχε δώσει έκπτωση 30% . Όταν όμως ήλθε η ώρα η εταιρεία αυτή να δώσει τα δικαιολογητικά της, αυτή δεν εμφανίστηκε και έτσι ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε υποχρεωτικά στην εταιρεία που είχε δώσει έκπτωση μόνο 1%.

Ο Αποστόλης Ανδρουτσόπουλος, με την εμπειρία του ως μηχανικός και εργολήπτης, εξέφρασε τότε την θέση, ότι έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, προκαλείται η εντύπωση ότι πρόκειται
για μεθόδευση, που στην γλώσσα των εργολάβων αποκαλείται «στήσιμο του διαγωνισμού».

Ο Δήμαρχος Καλογερόπουλος όμως, που είχε κατακυρώσει τον διαγωνισμό στην εταιρεία
με την έκπτωση  1%, αντί να ερευνήσει, ως όφειλε την άποψη του Αποστόλη σαν δημότη και ειδικού, έτρεξε, χωρίς δεύτερη κουβέντα, σα να ήθελε να προλάβει κάτι, να καταθέσει εναντίον του μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η μήνυση αυτή ήταν στις αρχές της θητείας του Καλογερόπουλου, όταν ακόμα δεν είχε αποκαλυφθεί ο αυταρχισμός του και είχε καθαρά τρομοκρατικό και εκφοβιστικό χαρακτήρα. Ήταν σαν να έλεγε ο κ. Καλογερόπουλος με την μήνυσή του αυτή στους δημότες
της Αιγιάλειας: Προσέξτε καλά. Όποιος εναντιώνεται στις επιλογές μου, όποιος εκφράζει αντίθετη από την δική μου άποψη, θα παίρνει τον δρόμο των Δικαστηρίων. Μη μιλάει κανείς.

Ο Αποστόλης δικαιώθηκε απόλυτα. Το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε τον διαγωνισμό και
η Εισαγγελία του Αιγίου έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για τον διαγωνισμό και καλεί τον Καλογερόπουλο να δώσει εξηγήσεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους του δημότες,  τους φορείς, τα κόμματα, τις παρατάξεις, να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή του Καλογερόπουλου.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον κ. Καλογερόπουλο ως Δήμαρχο Αιγιάλειας, έστω και την ύστατη στιγμή, 
να αποσύρει την μήνυσή του.

Την καταδίκη τέτοιων ενεργειών, που ποινικοποιούν την αντίθετη άποψη ο δημοκρατικός κόσμος της Αιγιάλειας θα την εκφράσει με συγκέντρωση και διαδήλωση έξω από τα Δικαστήρια του Αιγίου, τη μέρα που γίνεται η δίκη, την Τετάρτη 31 Μαίου 2023 στις 8:30 το πρωί.

Να είμαστε όλοι εκεί”.