Μοναδική στα Αιγιώτικα χρονικά η προσέλευση θεατών στην γιορτή λήξης του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου

Αρκεί κανείς να σημειώσει πως η εκδήλωση άρχισε και πέντε λεπτά νωρίτερα από την καθιερωμένη ώρα, λόγω του συνωστισμού που ήδη επικρατούσε στο ανοικτό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου.

Εξαιρετική και η απόδοση των 11 ομάδων που τα  συγκροτούσαν τα 19 τμήματα του Ομίλου. Μικροί ( Α΄ Δημοτικού ) και μεγάλοι χορευτές ( μέχρι 58 ετών ) έδωσαν τον καλλίτερο εαυτό τους σε μία εκδήλωση που κράτησε διόμιση ώρες και ικανοποίησε τους πάντες. Την παράσταση όμως έκλεψαν οι Κρητικού ( 24 παλαιοί χορευτές ) και οι νεαροί που παρουσίασαν χορούς του Πόντου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιο τμήμα υστέρησε.  Μετά την εντυπωσιακή είσοδο των 300 χορευτών με χασαπιά, η πρόεδρος του Ομίλου καλωσόρισε τους πολυπληθείς θεατές, τους εκπροσώπους της εκκλησίας και του Δήμου Αιγίου, ευχαρίστησε τους συνεργάτες της στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή, τους άξιους Γυμναστές και τον διευθυντή, τους χορευτές όλων των ηλικιών, την ΔΗΚΕΠΑ και την πρόεδρό της, τον Βασίλη Μανουηλίδη για την αφιλοκερδή και μεγάλη προσφορά του όχι μόνον στον Χορευτικό αλλά σε ολόκληρη την πόλη, ενώ μετέφερε και τις ευχές του Δημάρχου για επιτυχία της εκδήλωσης. Ανέφερε και τις ήδη προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Χορευτικού το καλοκαίρι.

Μοναδική στα Αιγιώτικα χρονικά η προσέλευση θεατών στην γιορτή λήξης του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου 2Ακολούθησε η αποχώρηση των τμημάτων και οι χοροί άρχισαν με ευχάριστα τραγούδια από τα νησιά μας. Το πρόγραμμα συνεχίσθηκε με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, πραγματικό καθρέπτη της διαδρομής ενός λαού που επιζεί χιλιάδες χρόνια τώρα. Συνέβαλε και το γεγονός ότι ο Χορευτικός είχε και μικρά αφιερώματα στην Κωνσταντινούπολη, στην Καππαδοκία, στον Πόντο και στα Παράλια της μικράς Ασίας. Γιατί κανείς Ελληνας δεν επιτρέπεται να ξεχνά την 19η Μαϊου και την γενοκτονία των Ποντίων και την 29η Μαϊου και την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Επειδή δε χορεύω σημαίνει αισθάνομαι και εκφράζω με την μέγιστη ένταση την σχέση του ανθρώπου με την φύση και την κοινωνία, η εντυπωσιακή εκδήλωση τελείωσε με χορό που χόρεψαν χορευτές και θεατές  και που χορευόταν τις καλές  για τον Ελληνισμό εποχές, στα σπίτια των Ελλήνων στον Πόλη στην Σμύρνη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις των αλησμόνητων πατρίδων.