Μια μεγάλη γιορτή για τον αθλητισμό στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου

Με πολύ κέφι, συνεργασία και δημιουργική φαντασία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, με κύριο στόχο να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τη σημασία της άθλησης για την πνευματική και σωματική υγεία και ευεξία κάθε ανθρώπου.

Παράλληλα, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που διοργάνωσαν οι γυμναστές του σχολείου κ. Μαρία Δαδιώτου, Σταύρος Μίχος και Γιάννης Αποστολόπουλος , πέρασε το μήνυμα στους μαθητές ότι ο αθλητισμός αφορά όλους τους ανθρώπους και οποιαδήποτε σωματική ή κινητική διαφοροποίηση δεν είναι εμπόδιο για όποιον θέλει πραγματικά να αθληθεί.

Με αυτό το πνεύμα, οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό   στο goalball, ένα ομαδικό άθλημα σχεδιασμένο για αθλητές με προβλήματα όρασης. Επινοήθηκε το 1946 από έναν Αυστριακό έναν Γερμανό, σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί η αποκατάσταση των βετεράνων του 2ου παγκοσμίου πολέμου .

Το άθλημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1976 κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών αγώνων στο Τορόντο . Είναι ένα από τα τρία αθλήματα των παραολυμπιακών που δεν έχει αντίστοιχο ολυμπιακό άθλημα.

Ανάλογο ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι μαθητές συμμετέχοντας και σε αγώνες πετοσφαίρισης καθιστών αθλητών που διεξήχθησαν στο σχολείο. Το άθλημα αυτό έκανε την εμφάνισή του το 1956 και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ομαδικά αθλήματα για αθλητές με κινητικά προβλήματα.

Οι μαθητές ξεκίνησαν την ημέρα τους με αεροβική μουσική υπό τους ήχους της κατάλληλης μουσικής και καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αγώνες ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ και handball.

Επίσης συμμετείχαν και σε εικαστικές δημιουργίες αποτυπώνοντας σε πανό τα δικά τους μηνύματα για τον αθλητισμό.

Ήταν μια μέρα με πολύ δράση και δημιουργία! Άπαντες συνειδητοποίησαν ότι ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετικά λυτρωτική δραστηριότητα, διδασκόμενοι μέσω των αθλημάτων στα οποία συμμετείχαν την αξία της θέλησης, της αντοχής , της υπομονής , της επιμονής ,της αγωνιστικότητας , της εργατικότητας , της σιγουριάς , της δύναμης και της κοινωνικότητας. Εξίσου σημαντικό, όμως, ήταν και το γεγονός ότι μέσα από τον αθλητισμό κάθε άτομο αντιλαμβάνεται και αποδέχεται τη διαφορετικότητα και καλλιεργεί την ιδέα του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας.

 

 

dsc01532

dsc01513-1