Με υπερηφάνεια η μαθητική παρέλαση στο Αίγιο – Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με κάθε επισημότητα, λαμπρότητα, συγκίνηση και περηφάνεια πραγματοποιήθηκε και φέτος η μαθητική παρέλαση στο Αίγιο, ενόψει του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου για το Αίγιο έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού η Βοστίτσα πρωταγωνίστησε στην Επανάσταση και ο Ανδρέας Λόντος ύψωσε μια από τις πρώτες ελληνικές σημαίες του Αγώνα.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου και ακολούθως πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στα Ψηλαλώνια Αιγίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός υποδν/τνής του 2ου Γυμνασίου Αιγίου κ. Ιωάννης Μπαρδούτσος.

Στη συνέχεια, μαθητές των σχολείων του Αιγίου μαζί με τμήματα Χορευτικών Ομίλων και Συλλόγων Αναβιωτών παρέλασαν στην οδό Μητροπόλεως και εντυπωσίασαν με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και καταχειροκροτήθηκαν.

Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική Αιγίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου.

Τον συντονισμό των εκδηλώσεων είχε ο Αντιδήμαρχος κ. Στράτος Βαρδάκης. Τελετάρχες οι δημοτικοί υπάλληλοι Αγλαΐα Σαλαμούρα και Αριστομένης Σταματόπουλος.

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Ζήτω η 25η Μαρτίου! Και του χρόνου!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φρόσω Στιβαχτοπούλου – Σταυρίδη

ΦΩΤΟ: Σταύρος Σταυρίδης

« από 5 »