Πραγματοποιήθηκε η πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Καπνοπωλών – Περιπτεριούχων

Με την παρουσία αρκετών συναδέλφων πραγματοποιήθηκε η πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Καπνοπωλών – Περιπτεριούχων, όπου εγκρίθηκε ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός καθώς και η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Στην Γενική Συνέλευση τέθηκε θέμα από πολλούς συναδέλφους Περιπτερούχους που αγωνιούν για το μέλλον τους, η μη εφαρμογή του Νόμου από την Δημοτική Αρχή στην έκδοση αδειών λειτουργίας στα περίπτερα, ενώ δεν λείπει ο έλεγχος από τα Αστυνομικά όργανα ελλείψει Δημοτικής Αστυνομίας, σε συχνά χρονικά διαστήματα.
Επιπλέον τις προσεχείς μέρες η Ένωσή μας και το σύνολο των Περιπτερούχων θα περάσουν από τις δικαστικές αίθουσες διεκδικώντας τα δίκαια τους αιτήματα μετά από τις μηνύσεις που αναμένονται να εκδικαστούν.

Κύριο και πάγιο αίτημα των Περιπτερούχων του Δήμου Αιγιαλείας, η εφαρμογή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και η αδειοδότηση όλων των Περιπτέρων από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας. Το θέμα αυτό θα θέσει με συνάντηση η Ένωσή μας για ακόμα μία φορά, στον Δήμαρχο κ.Παναγόπουλο, στην αρμόδια Αντιδήμαρχο με ευθύνη τα περίπτερα κ.Ψυχράμη καθώς και εγγράφως ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να επιλυθεί το χρονοβόρο και πρωτοφανές πρόβλημα σε Σύλλογο της Πόλης μας, δηλαδή το θέμα της αδειοδότησης των Περιπτέρων με όσα προβλήματα συνεπάγονται κυρίως νομικά και οικονομικά για τους συναδέλφους.
Τέλος η ”άστεγη” Ένωσή μας ευχαριστεί θερμά την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κα. Χρονοπούλου, για την παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων του Εμπορικού Συλλόγου τόσο για την Γενική Συνέλευση όσο και για την διεξαγωγή των Διοικητικών Συμβουλίων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γεώργιος Τσινάκης

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κωνσταντίνος Μπρούμας