Το Εσπερινό Γυμνάσιο με μαθητές άλλων σχολείων του Αιγίου επισκέφθηκαν τη Γερμανία

Στα πλαίσια της ανταλλαγής μαθητών μεταξύ διαφόρων χωρών , το Εσπερινό Γυμνάσιο Αιγίου μαζί με μαθητές άλλων σχολείων της πόλης μας , επισκέφθηκε τη Γερμανία. Σε σχετικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

-“Ανταποδώσαμε την επίσκεψη των Γερμανών μαθητών φίλων μας που έγινε στην πόλη μας το Μάιο.

Φιλοξενηθήκαμε στο δήμο του Οttigen που περιλαμβάνει γραφικές πόλεις και χωριά της Βαυαρίας. Ζήσαμε μαζί τους για μια βδομάδα και γνωρίσαμε την καθημερινότητα τους. Μπήκαμε στις σχολικές τους αίθουσες και είδαμε τον τρόπο λειτουργίας τους.      Επισκεφτήκαμε αγαπημένα τους μέρη και διασκεδάσαμε μαζί τους. Ξεναγηθήκαμε στη γλυπτοθήκη και εθνική πινακοθήκη του Μονάχου , ανεβήκαμε στο μεσαιωνικό κάστρο της Νυρεμβέργης.

Παρουσιάσαμε μαζί στο σχολείο τους μια θεατρική παράσταση και χειροκροτηθήκαμε από γονείς και καλεσμένους, χορέψαμε από κοινού ελληνικούς χορούς και τραγουδήσαμε ελληνικά τραγούδια την αποχαιρετιστήρια βραδιά που έγινε δίπλα στο ποτάμι σε ένα παλιό νερόμυλο.

Τους ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία , τη φιλικότητα και τη ζεστασιά τους. Τους αποχαιρετήσαμε με συγκίνηση και φύγαμε με τα καλύτερα συναισθήματα και αναμνήσεις” .