Με μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση η λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής

Το Αίγιο σήμερα γιορτάζει καθώς τιμά την Πολιούχο του, Προστάτιδα της πόλης, Παναγία Τρυπητή. Σύσσωμοι οι Αιγιαλείς από την Πέμπτη συμμετέχουν στις εκδηλώσεις εορτασμού και πλήθος πιστών κατέκλυσε σήμερα Παρασκευή την πόλη του Αιγίου, για να παρακολουθήσει τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.

Κατά τις διήμερες εκδηλώσεις εορτασμού, το Ιερό Προσκύνημα της Τρυπητής, πλημμύρισε από κόσμο, όπου με δάκρυα στα μάτια και γονυπετής οι πιστοί έσπευσαν να προσκυνήσουν την Παναγία μας, τη μόνη ελπίδα και παρηγοριά και να ζητήσουν την προστασία και τη βοήθεια της Αγίας Σκέπης Της.

Η θαυματουργή Εικόνα βγήκε από το θρόνο της και διέσχισε τις κεντρικές οδούς της πόλης, με τη συνοδεία Φιλαρμονικών, Σχολείων, ιερέων και πλήθος πιστών.

Φέτος η Εικόνα δεν τοποθετήθηκε σε στρατιωτικό άγημα ως είθισται, αλλά μεταφέρθηκε με πομπή, από την κεντρική πλατεία Αγίας Λαύρας στο Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, όπου και θα παραμείνει, αφού στο Ιερό Προσκύνημα θα τελεστούν εργασίες επισκευής.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον 3 χρόνια, οπότε και οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνούν την θαυματουργή Εικόνα όλο αυτό το διάστημα στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Και του χρόνου. Η Παναγία βοήθειά μας!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ