Με ισχυρά επιχειρήματα και στήριξη από Περιφέρεια και βουλευτές, ο αγώνας του Δήμου Αιγιαλείας για την παραμονή της Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο

Σε κλίμα απόλυτης συναίνεσης και διάθεσης γόνιμης συνεργασίας ώστε να επιτευχθεί ένας μεγάλος στόχος για την τοπική κοινωνία, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η έκτακτη-κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας όπου συζητήθηκε το ζήτημα που έχει προκύψει με την εισήγηση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών, που μεταξύ άλλων ζητά τη μεταφορά της έδρας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα.

Η συνεδρίαση έλαβε τη μορφή ευρείας σύσκεψης, καθώς είχαν κληθεί και συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Άγγελος Τσιγκρής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ιάσων Φωτήλας, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος και ο πρόεδρος του τμήματος Φυσικοθεραπείας δρ. Κωνσταντίνος Φουσέκης.

Κατά τη συνεδρίαση, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, αφού τόνισε τη διαχρονική και σπουδαία προσφορά της τοπικής κοινωνίας για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος που προσφέρει υψηλότατου επιπέδου εκπαίδευση στους σπουδαστές του, αναφέρθηκε στην προσδοκία από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όχι μόνο να διατηρηθεί στο Αίγιο το τμήμα αλλά και να ενισχυθεί περαιτέρω σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, όπως και να λειτουργήσουν και άλλα τμήματα που επίσης μπορούν να συνδεθούν με την καθημερινή οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της Αιγιάλειας. Παράλληλα, ο δήμαρχος σημείωσε πως η Αιγιάλεια συμπορεύεται με όλους τους Δήμους που αντιμετωπίζουν παρόμοια ζητήματα λόγω των εισηγήσεων της Επιτροπής αλλά και συμφωνεί απόλυτα με την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, όπου μεταξύ άλλων αναγράφεται πως η διατήρηση και η ισχυροποίηση των περιφερειακών Σχολών και Τμημάτων, επιβάλλεται για λόγους ισχυροποίησης του ίδιου του Πανεπιστημίου αλλά και για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης. Τέλος, ο δήμαρχος Αιγιαλείας εισηγήθηκε να ζητηθεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών, να παραμείνει και να συνεχίσει τη λειτουργία του το Τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, στον χώρο που ο Δήμος έχει δωρεάν παραχωρήσει για τις ανάγκες στέγασής του, συμβάλλοντας με τις τεχνικές του υπηρεσίες στην διαμόρφωση και επισκευή του κτιρίου, διότι θεωρείται φορέας αναβάθμισης της περιοχής, προσφέροντας στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη και ταυτόχρονα παρέχοντας κλινικό έργο στο Νοσοκομείο Αιγίου και στα Κέντρα Φυσικής Αποκατάστασης της περιοχής, (όπως το Κέντρο Αποθεραπείας και Φυσικής Αποκατάστασης Αιγίου, το ΕΚΑΜΕ-ΑΜΕΑ, το Καλλιμανοπούλειο Ίδρυμα κλπ). Μάλιστα, πρότεινε η εν λόγω απόφαση να αποσταλεί στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, φυσικά στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και προς πάσα κατεύθυνση.

Το λόγο πήραν ακολούθως οι βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης, ο πρόεδρος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, που με τις τοποθετήσεις τους τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της διατήρησης της σχολής στο Αίγιο αλλά και της ανάγκης ενίσχυσής της, μη βρίσκοντας κανέναν ουσιαστικό λόγο μεταφοράς της έδρας στην Πάτρα, ούτε από επιστημονικής, ούτε από οικονομικής ούτε από πρακτικής πλευράς. Στις επαφές που ήδη έχουν γίνει με το Υπουργείο Παιδείας και στη στάση που πρέπει ενωμένος όλος ο Δήμος να κρατήσει στο ζήτημα, αντιμετωπίζοντας καίρια και ουσιαστικά την επίμαχη εισήγηση, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, τονίζοντας το μεγάλο «όπλο» της στήριξης από Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και βουλευτές αλλά και την εναλλακτική της δημιουργίας Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις και οι προτάσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που συμφώνησαν ομόφωνα σε κοινή γραμμή αγωνιστικού χαρακτήρα, ξεκινώντας από την από κοινού διαμόρφωση ψηφίσματος-υπομνήματος.

«Η δημοτική αρχή Αιγιαλείας, εξ αρχής πιστεύει και προωθεί το «Η ισχύς εν τη ενώσει». Μια άδικη εισήγηση μπορεί να ανατραπεί, με γρήγορα αντανακλαστικά, συνεργασία και σωστές κινήσεις και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε ενωμένοι, ώστε να διατηρήσουμε το Τμήμα Φυσικοθεραπείας αλλά και να ιδρυθούν και άλλες σχολές. Ο αγώνας συνεχίζεται, ακόμα και στο δρόμο, μέχρι τέλους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος μετά το τέλος της συνεδρίασης.