Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η πολιούχος του Αιγίου «Παναγία Τρυπητή»

     Η πιο ωραία μέρα για την πόλη του Αιγίου κάθε χρόνο είναι η μέρα που γιορτάζει η πολιούχος της Παναγία Τρυπητή.
Μια ιδιαίτερη ηλιόλουστη μέρα γεμάτη κατάνυξη και συγκίνηση έζησαν όσοι παραβρέθηκαν στο φετινό εορτασμό της Παναγίας μας.
     Χιλιάδες προσκυνητές κάθε ηλικίας προσήλθαν και φέτος να προσκυνήσουν τη Μητέρα όλων μας, την Σκέπη, την Ελπίδα και την Παρηγοριά κάθε ανθρώπου.
Ο κόσμος ήταν περισσότερος από κάθε άλλη χρονιά και στην Αγρυπνία που τελέστηκε την παραμονή έως τις 2.30, η εκκλησία ήταν κατάμεστη από πιστούς.
     Την παραμονή λοιπόν της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Αμβροσίου.
Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Αμβροσίου. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος.
     Τους εκκλησιαστικούς ύμνους, κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών απέδωσε η Χορωδία του συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγίου «Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη διεύθυνση του προέδρου κ. Φωτίου Θεοδωρακοπούλου.
Λίγο πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τίμησε το Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την γενναία οικονομική ενίσχυσή του στα λειτουργικά έξοδα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της πόλεώς μας «Αγάπης Μέλαθρον «ο Άγιος Χαράλαμπος», επιδίδοντας στους εκπροσώπους του Ιδρύματος τιμητική πλακέτα και αναμνηστικό δίπλωμα.
     Ανήμερα, οι δρόμοι του Αιγίου απ’ όπου περνάει η Θαυματουργή Εικόνα πλημμύρισαν από κόσμο, όπου με τη συνοδεία των Φιλαρμονικών Αιγίου, Ακράτας, Αιγείρας και της Αστυνομίας, μαθητών των σχολείων, προσκόπων, τμημάτων του στρατού, του λιμενικού, της πυροσβεστικής, ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, ιερέων, ψαλτών και των Μητροπολιτών Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, Σερβιών και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου και Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, η εικόνα έφθασε στην πλατεία Αγίας Λαύρας όπου εψάλη δέηση.
     Κατόπιν η Ιερή Εικόνα τοποθετήθηκε σε ανοικτό στρατιωτικό όχημα διασχίζοντας τους δρόμους της πόλης, όπου οι πιστοί με ευλάβεια και συγκίνηση απέδωσαν τιμές στην προστάτιδα της πόλεώς μας κρατώντας αναμμένα κεριά και ρένοντας τους δρόμους με ροδοπέταλα.

Να σημειώσουμε ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους άνδρες της Τροχαίας Αιγίου και στη διοικητή κ. Τσεκούρα Νικολίτσα, οι οποίοι συντόνισαν άψογα την κυκλοφορία, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα και με σωστό συντονισμό όλα κύλησαν ομαλά.