“Μαζί για το συνάνθρωπο”: Ξεκινά εκστρατεία ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες από φορείς της Αιγιάλειας

Εν όψει του μεγάλου μεταναστευτικού κύματος των προσφύγων που συρρέουν και στη χώρα μας, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, ο Δήμος Αιγιάλειας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας και ο Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής Αιγιάλειας δεν έμειναν ασυγκίνητοι και αποφάσισαν από κοινού να προσφέρουν βοήθεια στα παιδιά των προσφύγων ξεκινώντας εκστρατεία  “Μαζί για το Συνάνθρωπο”.

Σε δύο συσκέψεις που έγιναν η μία την Πέμπτη το μεσημέρι στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης και η δεύτερη το Σάββατο στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο, αποφασίστηκε η συλλογή χρημάτων, τροφίμων και παιδικών ρούχων αλλά και παιχνιδιών για να παραδοθούν στα παιδιά των μεταναστών.

metanastesΌσοι πολίτες, λοιπόν, επιθυμούν να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην εκστρατεία “Μαζί για το Συνάνθρωπο” μπορούν την Πέμπτη 23 Απριλίου να μεταβούν στην πλατεία Αγίας Λαύρας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι όπου θα υπάρχει συνεργείο του Δήμου και θα  δέχεται τρόφιμα, παιδικά ρούχα και παπούτσια.

Επίσης όσοι θέλουν μπορούν να προσφέρουν χρηματικό ποσό αρκεί να απευθυνθούν  στα ταμεία του Δήμου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο  ο Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής, θα προσφέρει 100 μερίδες φαγητό και η 3Ε θα διαθέσει μπουκάλια με νερό. Αλλά και 120  κληρικοί της περιοχής μας θα  διαθέσουν χρήματα ενώ και ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος θα προσφέρει ποσό από το μισθό του.

Όλη η ανθρωπιστική βοήθεια θα παραδοθεί τη Δευτέρα 27 Απριλίου όπου κληρικοί και εθελοντές θα μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να μοιράσουν τα αγαθά στα παιδιά των προσφύγων.

Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Χρήστο Τσάκαλο, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης π. Ιωακείμ Βενιανάκη, τον υπεύθυνο στο “Κελάρι της Αγάπης” π. Στυλιανό Καπράλο, το Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Θανάση Παναγόπουλο, την Αντιδήμαρχο κ. Βάσω Ψυχράμη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής κ. Στράτο Βαρδάκη, την εκπρόσωπο του εργοστασίου 3Ε κ. Ιφιγένεια Σπυροπούλου, τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Θεόδωρο Φλωρόπουλο και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Δημήτρη Νούση.