Με Γιάννη Κεφαλογιάννη η κοπή πίτας της Ν.Δ. – Αναφέρθηκε στην ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου και στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτου – Διακοπτού

Σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα “Μαργαρίτα” του ξενοδοχείου “Τέλης” πραγματοποιήθηκε η φετινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αιγιαλείας, παρουσία δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Ν.Δ., του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και του Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιου Κονταδάκη.

Tην πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος δώρησε στον κ. Κεφαλογιάννη μια εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας.

Ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Κεφαλογιάννης, ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο και στην κεντρική ομιλία του αναφέρθηκε στην ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου,  με προϋπολογισμό 1.765.000 ευρώ, που συγκαταλέγεται στα τέσσερα μεγάλα έργα που έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμό 10.152.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ενεργειακή ανάβαθμιση των νοσοκομείων, αναμέσά τους και αυτό του Αιγίου, θα επιτευχθεί καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, έξυπνη διαχείριση της ενέργειας και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και εξοικονόμηση κόστους. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στα κτίρια, εκτός από τις απαραίτητες βελτιώσεις στη θερμομόνωση για τη μείωση των θερμικών απωλειών (διπλοί υαλοπίνακες, θερμο-προσόψεις, δώματα κλπ), περιλαμβάνουν και σημαντικές παρεμβάσεις όσο αναφορά και στα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα στην πλευρά της κατανάλωσης ενέργειας (αλλαγή φωτισμού με LED, αλλαγές κινητήρων κλιματιστικών μονάδων με χρήση inverter κλπ), του καινοτόμου ελέγχου για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους (χρήσης BMS, έξυπνη ρύθμιση επιπέδου φωτισμού, πολυζωνική ρύθμιση κλιματισμού, αυτοματοποιημένες μετρήσεις ηλεκτρικών και θερμικών μεγεθών σε επιμέρους ζώνες των κτιρίων κλπ), αλλά και της παραγωγής ανανεώσιμων μορφών ενέργειας (ΑΠΕ) με την τοποθέτηση κεντρικών ηλιοθερμικών συστημάτων για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης καθώς και φωτοβολταϊκών συστημάτων. Προβλέπεται, επίσης, να καταργηθεί η χρήση όλων των επιμέρους τοπικών κλιματιστικών μονάδων (ενεργοβόρες, ακριβή συντήρηση) με συστήματα κεντρικού κλιματισμού με fan-coils.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε και στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Διακοπτό, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο μήνα Μάρτιο, χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά για το πότε θα φτάσει η γραμμή στο Αίγιο.

Αμέσως μετά απηύθυνε χαιρετισμό  ο Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. Στέλιος Κοντδάκης, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν βουλευτές του νομού Αχαΐας όπως η Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο ΄Αγγελος Τσιγκρής, ο Ιάσων Φωτήλας, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Ν.Δ. Βασίλης Σταθακάρος και πολλά στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

Δεν έχει επιλεχθεί συλλογή ή η συλλογή έχει διαγραφεί