Μειωμένη η κίνηση στην αγορά την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων

1η ημερα Εκπτωσεων με προσφορες εως και 70% Φωτο/Χαρης Γκικας

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

Μειωµένη ήταν η κίνηση στην αγορά κατά την πρώτη εβδοµάδα των εκπτώσεων, όπως και την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων που έµειναν ανοιχτά τα καταστήµατα, σύµφωνα µε τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνοµοσπονδίας Εµπορίου και Επιχειρηµατικότητας Βασίλη Κορκίδη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κορκίδης απέδωσε την µειωµένη κίνηση στο γεγονός ότι οι εκπτώσεις ξεκίνησαν φέτος νωρίς και συνδέθηκαν ηµερολογιακά µε την εορταστική περίοδο.

Από την πλευρά τους πάντως οι έµποροι ελπίζουν ότι η αγορά θα κινηθεί από εδώ και µετά, από τέλος Ιανουαρίου δηλαδή, που θα πληρωθούν µισθοί και συντάξεις. Ωστόσο κρατούν και επιφυλάξεις, µιας και οι καταναλωτές εµφανίζονται διστακτικοί να ψωνίζουν κυρίως ρούχα και παπούτσια και αρκούνται µόνο στο να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης.

Παρά τις µεγάλες εκπτώσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, ο κόσµος είναι «κουµπωµένος» καθώς οι νέοι φόροι και οι µειώσεις µισθών έχουν εξαντλήσει τους καταναλωτές.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι σύµφωνα µε τα στοιχεία της ΕΣΕΕ από την αρχή της εορταστικής περιόδου µέχρι σήµερα η κίνηση στην αγορά είναι µειωµένη κατά 17,6% σε σχέση µε πέρυσι.