Μεγαλοσχημία Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακελλαριάς

Μέσα σε κλίμα ιερής κατάνυξης και βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Μακελλαριάς Καλαβρύτων η τελετή Μεγαλοσχημίας και η ένταξη της μοναχής Συγκλητικής στον τρίτο βαθμό του Μοναχισμού.

Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου Δρ. Κύριλλος Κατερέλος που είναι καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και καθηγητής της Μοναχής στο μεταπτυχιακό της πρόγραμμα, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, ενώ παρέστησαν επίσης αρκετοί ιερείς και μοναχοί από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, καθώς και πλήθος προσκυνητών, μεταξύ των οποίων και τα μέλη τής οικογενείας της.

Άπαντες, εμφανώς συγκινημένοι, έστειλαν τις καλύτερες ευχές στην Μοναχή Συγκλητική προκειμένου να πετύχει στο θεάρεστο έργο που επέλεξε να ασκήσει και να αξιωθεί της Ουρανίου Βασιλείας.

Η μοναχή Συγκλητική μαζί με τη νυν Ηγουμένη Μαρκέλλα μονάζουν από τον Ιούλιο του 2011 στην Ιερά Μονή Μακελλαριάς, έπειτα από την απόφαση του σεπτού Ποιμενάρχη μας να υλοποιηθεί εκτεταμένο πρόγραμμα ανακατασκευής της.

Τόσο η Ηγουμένη Μαρκέλλα όσο και η μοναχή Συγκλητική έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη μοναστική πολιτεία, στον Χριστό και την Εκκλησία, αναλαμβάνοντας τη συντήρηση, ανακαίνιση και επαναλειτουργία της Ιεράς Μονής.