Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας(Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α): Ανακοίνωση – Καταγγελία “Άκρα Του Τάφου Σιωπή”

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο (21-12-2020) επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι για την εκτροπή και την παραβίαση της δημοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου,υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή και μόνο αυτή .

Δεν δημιουργήθηκε απαρτία λόγω αποχής των 17 δημοτικών συμβουλίων της αντιπολίτευσης, αντιδρώντας στα πρωτοφανή γεγονότα που έλαβαν χώρα το τελευταιο διάστημα,με εξώδικα, παραβίαση του νόμου για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου με αιτηση 20 δημοτικών  συμβούλων, μηνύσεις σε πολίτες που άσκησαν κριτικήκ.α.Επί της ουσίας είμασταν σύμφωνοι με τους άλλους συναδέλφους, αλλά  αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο δημοτικό συμβούλιο σαν Παράταξη θεωρώντας ότι ήταν προτιμότερη η συμμετοχή απο την αποχή χωρίς να αποδοκιμάζουμε την δική τους επιλογή.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με την  νοοτροπία του εμείς μπορούμε να λέμε ότι θέλετε και εσείς που έχετε διαφορετική άποψη  να σιωπάτε αναφέρθηκε με απαξιωτικά λόγια κατα των συναδέλφων που απείχαν   καταλογίζοντας σε αυτούς την ευθύνη για την εκτροπή  και δεν επέτρεψε σε μένα και την παράταξή μου να εκθέσουμε  τις απόψεις μας κλείνοντάς μας τα μικρόφωνα  κηρύττοντας  την λήξη της  συνεδρίασης λόγω έλλειψης απαρτίας.

Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να είναι παρόντες στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο  (22-12-2020 ,8μμ) που γίνεται σε εφαρμογή του νόμου που προβλέπει σύγκλιση του δημοτικού όποτε το ζητήσει τουλάχιστον το 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου.

Καλούμε τους δημότες να παρακολουθήσου την συνεδρίαση και να δείξουν  την θέλησή τους να προασπίσουν την δημοκρατική λειτουργία του θεσμού.