Ματαιώθηκε, λόγω έλλειψης απαρτίας, η 4η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, στις 8 το βράδυ, είχε κληθεί για 4η φορά να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας για την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2021. Δυστυχώς η συνεδρίαση ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, αφού οι παρατάξεις Γούτου -Ψυχράμης δεν παραβρέθηκαν.

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Ντίνου μεταξύ άλλων ανέφερε:

– “Είναι απαράδεκτο να απέχουν από τη συνεδρίαση οι παρατάξεις Γούτου – Ψυχράμης στο σύνολό τους. Είναι “φυγοδικία” και αφήνουν το δήμο χωρίς προϋπολογισμό για άλλη μια φορά. Είναι θεσμικό ατόπημα και σύμφωνα με έγγραφο από την Αποκεντρωμένη έχουν γνώση όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι  πώς πρέπει να συνταχθεί ένας προϋπολογισμός για να είναι νόμιμος. Εφόσον δεν το πράττουν έχουν ευθύνες, για την όποια ζημία υποστεί ο Δήμος”.

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε:

– “Είναι φανερό ότι πλέον υπάρχει σκοπός και απευθύνομαι σε αυτούς που δεν παρέστησαν στην αποψινή συνεδρίαση, αφού έχουν ως στόχο να αποτύχει η δημοτική αρχή και να επέλθει στασιμότητα στο δήμο, αφού δεν μπορούμε να πληρώσουμε τη μεταφορά των απορριμμάτων, τους προμηθευτές, που οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες της πόλης του Αιγίου και συνδημότες μας.

Είναι προσβλητική η συμπεριφορά των παρατάξεων αυτών, τόσο προς το δημοτικό συμβούλιο, όσο και προς τους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι τους ψήφισαν για να εργάζονται για το καλό του δήμου και όχι για τη ζημία του.

Έχω ζητήσει από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου να γίνει μια καταγραφή της ζημίας που έχει υποστεί ο Δήμος, από τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ευθύνη γιατί δεν κάνουν το καθήκον τους”.

Η επόμενη συνεδρίαση, 5η στη σειρά, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 6 μ.μ..

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ