Μαρινόπουλος προς Τσουκαλά: “Βίος… και μικροπολιτική !!!”

Από τον δημοτικό σύμβουλο Αιγιάλειας κ. Παν. Μαρινόπουλο πρ. Αντιδήμαρχο σε απάντηση δημοσιεύματος της κ. Τσουκαλά με τίτλο «Μικροπολιτική & λαϊκισμός με πρόσχημα την ΔΗΚΕΠΑ» σχετικά με την δις απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για περικοπή της ενίσχυσης της υπέρογκης, για τα σημερινά δεδομένα της οικονομικής κρίσης, επιχορήγησης της ΔΗΚΕΠΑ.

   

Βίος… και μικροπολιτική !!


κ. Τσουκαλά , με πολύ συμπάθεια σας απαντώ, στα περί δημαγωγίας που αναφέρεστε   “καλύτερα να σιωπάς παρά να μιλάς”

κ. Τσουκαλά, η κοινωνία μας είναι πολύ μικρή για να μην γνωρίζει τον πολιτικό σας σαλτιμπαγκισμό  !!
Από πού ν’ αρχίσω και πού να τελειώσω… Ο πολιτικός σας βίος πολύ πλούσιος… όντως !!
Τι να πρωτοθυμηθώ από την πολιτική σας διαδρομή……

  1. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟΣ – ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
    Ο μακαρίτης ο Μέγαρης, ο οραματιστής δήμαρχος, θα είχε πολλά να μας πει, αν ζούσε, για την οπισθοδρομική πολιτική σας δράση !!
    Του “ψήσατε το ψάρι στα χείλη “ για ένα έργο ορόσημο που τον συχωράει σήμερα όλη η Αιγιάλεια, τον Βιολογικό.
    Τα γνωρίζει όμως η κοινωνία μας πολύ καλά και θέλει να τα ξεχάσει !!

    2. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
    Πολιτικές συμφωνίες – χαλινάρια στους υποψηφίους δημάρχους…, πολιτικά ανταλλάγματα, έμμισθες θεσούλες στο δήμο και βεβαίως  ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ !!!
    Διορισμούς της  οικογένειάς στο Δήμο σε έμμισθες θέσεις ….
    Ούτε αυτό το ξεχνάει η κοινωνία μας…
    Συνεχίζω για το…. έργο σας στο Δήμο…

  2. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
    Αφού λοιπόν τα διαπραγματευόσαστε πολιτικά όλα αυτά και τα επιτυγχάνατε, για το καλό του… τόπου βεβαίως, στο τέλος ΠΑΝΤΑ  της δημοτικής θητείας  ως έκφραση ευγνωμοσύνης στον εκάστοτε δήμαρχο τον ” πουλάγατε ”  !!!
    Καημένε Θεοδωρακόπουλε, Παναγόπουλε,  επόμενε … κλπ.
    Τώρα αγαπητοί συμπολίτες ζούμε μια από τα ίδια.
    Η πολιτική πραμάτεια της κ. Τσουκαλά τώρα άρχισε να περιφέρεται και να υπόσχεται στα πειθήνια  παιδιά πως τις επόμενες εκλογές θάναι μαζί τους….  και αυτοί  ΟΛΟΙ τους ως ΠΑΙΔΙΑ… ορέγονται την πολιτική της προίκα !!!
    ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ,   γιατί δεν θα ψηφίζει εν αρχή…. στον μεν και δεν θα  πάει στον δε…  ενεργώντας πάντα αριστοτεχνικά ως πολιτικό ΕΚΚΡΕΜΕΣ  !!!

    Μας ζητάει τώρα η κυρία Τσουκαλά να ξεχάσουμε ως δημοτικοί σύμβουλοι και να γίνουμε περίγελος της κοινωνίας την απόφαση που έχουμε πάρει για την περικοπή της παχυλής επιχορήγησης του Δήμου προς τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. μια απόφαση  που ΨΗΦΙΣΕ  το δημοτικό συμβούλιο ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ και μάλιστα  ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ !!
    και να ξεχάσουμε τον δημότη της περιφέρειας που δεν έχει φώτα, δρόμο να πάει στο χωράφι ή στο σπίτι του,  γιατί αυτό για την κ. Τσουκαλά είναι λαϊκισμός !!

Πολιτισμός στην πράξη δηλαδή  !!

Είκοσι σύμβουλοι που ψήφισαν δυο φορές την περικοπή των εξόδων της ΔΗΚΕΠΑ  είναι λαϊκιστές , κατά την κ. Τσουκαλά !!!

Μας λέει λοιπόν  η κ. Τσουκαλά ότι η περικοπή της επιχορήγησης που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο για κοινωνικούς σκοπούς είναι «Μικροπολιτική και λαϊκισμός…» και είναι ψευδεπίγραφο το δίλημμα «Αγροτική οδοποιία, κοινωνικές δαπάνες ή πολιτισμός ;;».
Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε , εάν αυτό δεν είναι η μεγαλύτερη περιφρόνηση των δημοτών τότε τι είναι ;;

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε εάν υπάρχουν  ΠΕΙΘΙΝΙΟΙ αποδέκτες της εντολής της κ. Τσουκαλά… που ΔΕΝ  θα εφαρμόσουν ;;  δηλαδή τις αποφάσεις  τους,  που τις έχουν πάρει και μάλιστα δυο φορές  ως  δημοτικοί σύμβουλοι για περικοπή της παχυλής επιχορήγησης των 600.000 €  της ΔΗΚΕΠΑ.
Μας ανησυχεί, οφείλω να πω, η βεβαιότητά της κ. Τσουκαλά “πριν αλέκτωρ λαλήσει “…. ότι  《 η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θα συνεχίσει να εργάζεται….»,  σαν να μην συνέβη τίποτα ….

Από ποιόν ΠΕΙΘΙΝΙΟ άρχοντα της παραπολιτικής σκηνής,  δημοτικό σύμβουλο άραγε έχει την διαβεβαίωση ότι θα κάνει κωλοτούμπα…. και θα πάρει τις αποφάσεις του  πίσω ;;

Αυτό το πολιτικό αίσχος μας μένει μόνο να βιώσουμε για να επιβεβαιωθεί η εικόνα τους στην κοινωνία για το πολιτικό αλισβερίσι που γίνεται στο παρασκήνιο… «για το καλό βεβαίως του κοσμάκη»

Δηλαδή, αγαπητοί δημότες , ο προϋπολογισμός του δήμου ταλανίζεται από το ΒΕΤΟ αυτής της κυρίας συμβούλου, για να μην γίνουν σεβαστή η

 ΕΚΦΡΑΖΜΕΝΗ  ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ με ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ θέση του δημοτικού συμβουλίου ;;


Εάν το δούμε και αυτό τότε οφείλω δημόσια να  αναφωνήσω…. ΑΞΙΟΣ Ο “ΜΙΣΘΟΣ” ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ !!
Αυτά για την ώρα και μακάρι αγαπητοί συμπολίτες, για την αξιοπιστία  του θεσμικού μας ρόλου ως σύμβουλοι αλλά και  για την λειτουργία του δημοτικού θεσμού,  να μην χρειαστεί να επανέλθω…