Ανοιχτό το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αιγίου από την Δευτέρα 24 Μαΐου

DCIM101MEDIADJI_0070.JPG

Ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες επισκευές, εργασίες συντήρησης μηχανολογικού εξοπλισμού και καθαρισμού στο σύνολο των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Ανοικτού Κολυμβητηρίου Αιγίου που είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί τους αθλούμενους σε μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, με πιστοποιήσεις για την ποιότητα του ύδατος.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία» του Δήμου Αιγιαλείας κ΄.Παναγιώτης Ανδριόπουλος «μετά τις εργασίες που ολοκληρώσαμε είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποδώσουμε στους συμπολίτες μας την πιο καθαρή και σύγχρονη πισίνα της Αιγιάλειας, σύμφωνα με όλες τις πιστοποιήσεις των ειδικών». Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ο κ΄.Ανδριόπουλος, εφόσον δόθηκε το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των Ανοικτών Κολυμβητηρίων που είχε ανασταλεί λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, από την Δευτέρα 24 Μαϊου το Δημοτικό Ανοικτό Κολυμβητήριο Δ.Κ. Αιγίου, επαναλειτουργεί σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα περιοριστικά μέτρα και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Έχοντας ολοκληρώσει τις απαιτούμενες συντηρήσεις και έχοντας λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής και των κανόνων λειτουργίας των χώρων βάσει των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αρχικά το Δημοτικό Κολυμβητήριο ανοίγει μόνο για ενήλικες και υποψηφίους σχολών, και αναμένονται οδηγίες για το πότε θα επιτραπεί η πλήρης λειτουργία και παιδικά τμήματα.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣΣύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 13/05/2021 με τίτλο: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα έως και την Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.» (Β’1944) σε πρώτη τουλάχιστον φάση, θα μπορούν να αθλούνται ενήλικες και υποψήφιοι ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών, χωρίς τη χρήση αποδυτηρίων, ενώ θα υπάρχει ανώτατος επιτρεπτός αριθμός αθλητών και αθλούμενων, 8 ατόμων ανά διαδρομή, με σειρά προτεραιότητας και αναμένονται περαιτέρω οδηγίες τα επόμενα 24ωρα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Τόσο οι αθλούμενοι πολίτες όσο και οι υποψήφιοι σχολών, υποχρεούνται να προσκομίζουν μία φορά την εβδομάδα αρνητικό αποτέλεσμα test covid-19 (selftest, rapidtest ή PCR), το οποίο δεν απαιτείται από αθλούμενους με πιστοποιητικό́εμβολιασμού́ από την ολοκλήρωση του οποίου έχουν παρέλθει  τουλάχιστον 14 ημέρες.

*Αναλυτικές οδηγίες από την ΓΓΑ:

https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Tο Κολυμβητήριο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι και από τις 16:00 έως τις 20:00 απογευματινές ώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες, τα τμήματα και οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλέφωνα:
-26910.26694 Γραφείο Νομικού Προσώπου «Π.Π.Α.Κ.Π.Δ.Α.».

-26910.25908 Δημοτικό Ανοικτό Κολυμβητήριο Αιγίου.