ΜΑΡΘΑ ΣΚΟΥΝΤΖΟΥ: «Κάθε παλινόδρομηση της Κυβέρνησης χτυπά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Με αρκετά συµφέρουσες προσφορές και µε την ελπίδα των εµπόρων για αύξηση του τζίρου ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις στην αγορά της Αιγιάλειας, οι οποίες τελειώνουν τη ∆ευτέρα, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να ανακουφίσουν τους πληγωµένους εµπόρους. ΄Οσοι καταναλωτές  επέλεξαν τις εκπτώσεις για να κάνουν τις αγορές τους πραγµατικά βρέθηκαν µπροστά σε δεαλαστικές προσφορές που έφταναν µέχρι και το 60%,ενώ υπήρχαν και πολλές προσφορές  (αρκετά καταστήµατα λάνσαραν το 1+1). 

Η πρόεδρος του Εµπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Μάρθα Σκούντζου µε δηλώσεις της στον «ΤΥΠΟ» και στο “aigialeia24.gr” επισηµαίνει:

– «Όταν ανακοινώθηκαν τα capital control» αµέσως εµφανίστηκε µια κάθετη πτώση στην αγορά. ΄Υστερα, που οι τράπεζες άρχισαν να δίνουν skoutzou-nea-2χρήµατα, υπήρξε µια ικανοποιητική πορεία έως τώρα, αλλά η ανακήρυξη των εκλογών έφερε εκ νέου καθίζηση.

Το εµπόριο είναι ο κυµατοθραύστης και κάθε παλινδρόµηση της Κυβέρνησης χτυπά τις µικροµεσαίες επιχειρήσεις.

Η πτώση του τζίρου την περίοδο των εκπτώσεων στα µαγαζιά της αγοράς έφτασε έως και 40% σε καταστήµατα δώρων, ρουχισµού και υπόδησης.

Τώρα σ’ αυτή τη φάση µε την ανακήρυξη των εκλογών, αµέσως έγινε εµφανής µια κάθετη πτώση και όσο διαρκεί το κλίµα ανασφάλειας και αστάθειας η αγορά πεθαίνει.

Προσωπική µου άποψη είναι ότι τα capitals controls,  ήρθαν για να µείνουν πολύ καιρό ακόµα. Ελπίζω οι κρατικοί παράγοντες να βοηθήσουν, ώστε να φτιάξουν τα πράγµατα γιατί η αγορά θα βουλιάξει ακόµα περισσότερο».