Μήνυμα ΔΗΜ.Τ.Ο. Αιγιαλείας με αφορμή τη συμπλήρωση 46 ετών από την ίδρυση της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει σήμερα 46 χρόνια προσφοράς στη χώρα. Η παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ταυτισμένη με την πορεία της χώρας από τη Μεταπολίτευση και μετά. Από την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, την ένταξή μας στην ΕΟΚ, μέχρι τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που κράτησαν την Ελλάδα όρθια στα δύσκολα και μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΝΔ είναι μια ιστορική πολιτική παράταξη. Υπήρξε διαχρονικά η φωνή της λογικής και της υπευθυνότητας, η παράταξη του οράματος και της προόδου. Η πορεία της είναι συνυφασμένη με την ενότητα και την πρόοδο, τη λογική και την υπευθυνότητα, το όραμα και τις μεγάλες αποφάσεις.

Η παράταξή μας ανέκαθεν υπήρξε ένας πρωτοποριακός φορέας πολιτικής που έδωσε μάχες και κατάφερε να εγγυηθεί την θεσμική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την εθνική συμφιλίωση. Η κληρονομιά μας, καθώς και το πλαίσιο των αρχών, των ιδεών και των θέσεων της ΝΔ, όπως αυτό καταγράφεται στην Ιδρυτική Διακήρυξή της, παραμένουν επίκαιρα και ισχυρά.

Η ΝΔ υπήρξε πάντα υπέρμαχος της ανανέωσης, η οποία αποτελεί μια λειτουργία για την παράταξη που δεν σταμάτησε ποτέ όλα αυτά τα 46 χρόνια. Με σωστές στρατηγικές επιλογές και με διεθνείς συμμαχίες. Απέναντι στον φανατισμό και τον λαϊκισμό, η ΝΔ ενώνει τους Έλληνες και βάζει τη χώρα σε ακλόνητες βάσεις ανάπτυξης και προόδου, υπερασπίζοντας τα δίκαια και τα δικαιώματα του Ελληνισμού, αλλά και προασπίζοντας την ελευθερία, την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων.

Όλα αυτά τα χρόνια η παράταξή μας, με γνώμονα την υπευθυνότητα, τη σύνεση και τον ορθό λόγο, βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Αυτή την παρακαταθήκη αξιοποιούμε και συνεχίζουμε, ιδιαίτερα σήμερα που η παράταξή μας καλείται να οδηγήσει την Ελλάδα στη νέα εποχή αφήνοντας πίσω οριστικά τον διχασμό και τον λαϊκισμό. Οι Έλληνες μπορούν πλέον να κοιτούν μπροστά με αισιοδοξία!

Με αρχηγό της και άξιο Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ΝΔ προχωρά με μεγάλα, τολμηρά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες, διαμορφώνοντας την πορεία εξόδου από την κρίση, ανάταξης της οικονομίας, λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών, αναγέννησης των κοινωνικών προσδοκιών και διαμόρφωσης της νέας Ελλάδας της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα! Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε!

 

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ο πρόεδρος

Βασίλειος Σταθακάρος