Μήνας με έντονη δραστηριότητα ο Μάιος για το 9ο Δημοτικό Σχολείο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πολιτιστικές, αθλητικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις και δράσεις χαρακτήρισαν αυτή την περίοδο για το σύνολο των μαθητριών-μαθητριών του σχολείου.

Στις 9 Μαΐου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, γιορτάστηκε η Πρωτομαγιά με φύτεμα λουλουδιών, περιποίηση των μικρών κήπων που έχουν φτιαχτεί, κατασκευή στεφανιών ενώ υπήρξε και ένα κέρασμα στους μαθητές/-τριες από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων. Οι μαθητές/-τριες της Στ’ τάξης, την Πέμπτη 16 Μαΐου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο, όπου παρακολουθήσαν πρόγραμμα ιστορικής ξενάγησης στην πόλη, έλαβαν μέρος σε κυνήγι κρυμμένου θησαυρού και επισκέφθηκαν το Παλαμήδι.

Την Παρασκευή 17 του μήνα, με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής Γιώργου Σιακκή, επισκέφθηκε το σχολείο ο γυμναστής και πρωταθλητής Ελλάδας στην ποδηλασία Χρήστος Τσερεντζούλιας. Ο Αιγιώτης πρωταθλητής μίλησε στους μαθητές/-τριες των Δ’1 & Δ’2 τμημάτων για το άθλημα της ποδηλασίας, τον πρωταθλητισμό, τα μέτρα προφύλαξης ενώ έκανε μια μικρή βόλτα με το ποδήλατό του, μοίρασε αυτόγραφα και έβγαλε φωτογραφίες με τα παιδιά, μέσα σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα!

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου τα παιδιά των τάξεων Δ’1 και Β’2, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς Καραγγελή Δήμητρα-Λαμπρινή, Μπραουδάκη Ζαμπία και Σιακκή Γιώργο πήραν μέρος στο μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ «αυτό που μας ενώνει», που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Γεώργιος Παππάς» με τη συμμετοχή 7 σχολείων από το Αίγιο, τη Ροδοδάφνη και την Ακράτα. Οι μαθητές/-τριες των δύο τάξεων, έχοντας δουλέψει όλο το χρόνο το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που είχαν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί, παρουσίασαν στην τελική εκδήλωση τις εικαστικές δημιουργίες τους καθώς, και παραδοσιακούς χορούς από τη Θράκη και την Ήπειρο.

Την Τρίτη 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή όλων των τάξεων στο «Σήμαντρο» Ελαιώνα, όπου οι μαθητές-μαθήτριες του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να ξεναγηθούν στο χώρο, να ακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα και να περάσουν όμορφες, χαλαρές στιγμές. Την Τετάρτη 29 Μαΐου οι μαθητές/-τριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων πήραν μέρος στο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που οργανώνεται από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού της Διεύθυνσης Π. Ε. Αχαΐας. Μια ομάδα αγοριών και μια μικτή ομάδα (αγόρια – κορίτσια) έδωσαν 6 αγώνες.

Επιπλέον, το 9ο δημοτικό σχολείο θα συμμετάσχει και στην «Τρελή Ολυμπιάδα» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, σε συνεργασία των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Την τελευταία Πέμπτη 13 Ιουνίου προγραμματίζονται μικρές εκδηλώσεις, αθλητικές και πολιτιστικές, για τη λήξη του διδακτικού έτους.

Επίσης, μετά τις διακοπές του Πάσχα, το σχολείο παρέλαβε το καινούργιο αθλητικό υλικό για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής το οποίο αφορά σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, σε αγωνίσματα στίβου και γυμναστικής. Το αθλητικό υλικό αγοράστηκε με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και, κυρίως, τη χορηγία επιχειρήσεων και γονιών από τη σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.