Μάρκου-Αναγνωστοπούλου: “Οι δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών υποχρέωσαν τον Υπουργό να δηλώσει ότι θα προστατεύσει την Κορινθιακή Σταφίδα”

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών υποχρέωσαν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να υποχωρήσει και να συναντηθεί με την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών. Να ακούσει τους παραγωγούς και να ασχοληθεί -επιτέλους- με την αναζήτηση λύσεων για το πρόβλημα των αποθεμάτων της Κορινθιακής Σταφίδας που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και την προστασία της νέας επερχόμενης σοδιάς.

Η εξέλιξη αυτή, την οποία χαιρετίζουμε, είναι αποτέλεσμα των πιέσεων και των αγώνων που άσκησαν οι αγρότες – παραγωγοί με σημείο κορύφωσης τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Αίγιο, η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και στην οποία συμμετείχαν πολλοί αγρότες και παραγωγικοί φορείς.

Θυμίζουμε σε όλους όσοι τις προηγούμενες μέρες κρύβονταν και τώρα προσπαθούν να οικειοποιηθούν τη νίκη της ΠΕΣ έναντι του Υπουργείου, ότι στη συγκέντρωση αυτή συμμετείχαν αγωνιστικά από τους Βουλευτές της Αχαΐας μόνο οι 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όλοι οι υπόλοιποι προτίμησαν να μην εμφανισθούν μέσω της επίκλησης δικαιολογιών περί κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων για μια ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Εμείς οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην ονομαστική ψηφοφορία ψηφίσαμε στη Βουλή και στην αγωνιστική συγκέντρωση ήμασταν παρόντες.