Λειτουργεί και φέτος από την Ιερά Μητρόπολη το Κοινωνικό Φροντιστήριο στα Καλάβρυτα

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στο πλαίσιο των ποιμαντικών και κοινωνικών της δραστηριοτήτων, γνωστοποιεί πως λειτουργεί και φέτος (για τρίτη συνεχή χρονιά) Κοινωνικό Φροντιστήριο στα Καλάβρυτα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Η συγκεκριμένη κοινωνική δομή στεγάζεται στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, πλησίον του παρεκκλησίου του Αγίου Νεκταρίου, εκεί όπου η Ιερά Μητρόπολή μας «επενδύει» στο μέλλον του τόπου, βοηθώντας τα παιδιά από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες με το να τους παρέχει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία.

Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα και σε αυτά συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες που επελέγησαν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και κατόπιν αιτήσεων.

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι ανοικτό για όλους τους μαθητές της επαρχίας Καλαβρύτων που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ ο αριθμός των διδασκομένων μπορεί να διευρυνθεί αν παραστεί ανάγκη, αρκεί να προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τους ενδιαφερόμενους.

Όσοι επιθυμούν την εγγραφή τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, Προϊστάμενο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων (τηλ.: 6945 592476).

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως η εν λόγω προσπάθεια στήριξης των απόρων μαθητών του τόπου μας θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική εθελοντική διάθεση και προσφορά τής φιλολόγου κ. Άννας Μπαρμπούτση, η οποία διδάσκει αφιλοκερδώς τα μαθήματα.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ